買電視機 / 換電視機 集中討論區 (139)

974 回覆
1 Like 2 Dislike
我覺得係好事黎
唔該巴打
如果唔要oled 一萬蚊左右55寸電視有咩推介
會攞嚟打機,睇片
thanks
Samsung 55QN85B 行貨
$82XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式MINI LED背光, 576分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 55QN95B 行貨
$119XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式MINI LED背光, 576分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Neural Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有4.2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共70W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1400nits, 最高1900nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
12. 有ONE CONNECT BOX
13. 防反光
巴打我見55QN95B 行貨價同LG 55G2 差唔多
你覺得qn95b值唔值呢個價,照上年經驗4月會唔會再平多少少?
thanks
QN95B係OLED以外最好了,佢有超高光度

你喜歡可以等4月既

下代QN95C已經係機電工程署登記左,估計5月中左右會上市取代QN95B
佢設計係畀蘇頭
想問是否可以約左免費睇位先買
驚到時買左850果隻裝唔到要變番座枱
當然可以
今日去問咗av生命,55A95K佢唔算抵
唔急既咪等下星期去太古問
垃圾到咁
我估下個月復活節
有商場優惠時可能會再抵d
如果唔係想要ps5的話
應該計完會同依家淨機價差唔多或者仲平既
如果唔係就趕客了
如果真係想平既咪去細鋪買淨機
好撚癲

原來豐澤支野咁伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞