買電視機 / 換電視機 集中討論區 (139)

974 回覆
1 Like 2 Dislike
好大機會香港唔出
83吋OLED香港太貴, 太少人買
巴打 打算入手50qn90B 但qn90C係咪就快出 想問下其實分別大嗎
你夠budget嗎

QN90C初出冇可能同QN90B同價,會貴幾千
未有review, 應該唔大分別了
係? 但我見demo 貼晒架喎
Sony KD-55X85K 行貨
$58XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
如果吾睇 budget 90C同90B分別係邊 多左D咩 吾該巴打
未有資料

你當冇分別啦
demo 緊係做到冇線咁啦
我幅牆有電制同天線位 部機應該貼唔到牆
噢,咁就真係爭啲。 不過見佢行貨個價好吸引,只係睇下摸唔摸到底
謝謝
幫人問 $5000樓下 43寸
主要睇電視 youtube netflix
最好有airplay
係咪Samsung Q60B > BU8100
之外都冇咩選擇?
見到話TCL易壞
Sony LG呢個價位如何?
LG C3 demo機已到盛澤

同C2比初步睇光度差異不大,不過人面膚色紅潤左
5000以下43吋Q60B算最好
想問大家,

Sony KD 55x85k 行好定 Samsung 55q70b水好

你部都平, 有120hz
同級黎,差異不大
唔該晒, 咁我買sony, 話晒有保
兩部都係電影mode

C2

C3
C3畫面有不規則大量死點
非常好
我本身都會想做活動式 定oled 唔建議
咁可能係調色上有唔同差啵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞