機械人產品綜合討論區 #29 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 睇各大細廠打柒BAMDIE

996 回覆
7 Like 3 Dislike
套盒蛋好似srx出貨後先出,之前睇食玩blog 講
我買左,但玩左年幾都未爆機,悶撚到
z1好過alpha3 幾明顯
素材再用明顯alpha3勁好多
版權作正式走下坡係z3
故又唔得 畫面又唔得
寺田就係自己野2og就上ps3 仲要唔賣得
z2唔早d上ps3 搞到做z3個時成pet屎
z3畫面同2og一比較就知根本
條友偏坦自己野都係機戰沒落既其中一個原因
幾時有新機戰30我都未買
唔好意思,真係第一次買

我上網見到嘅圖
Hi spec應該係類似動畫既造型?

而今次呢條line,
應該再grand d?
有燈+合金重手+ 賽道地台+ 加強細節刻劃

我見到之前Mega House自己出嘅都唔平
你當threezero自己問megahouse借版權
本土野再魔改加details位升級
有啲人就係鍾意動畫版簡潔,設定原汁原味,或者鍾意雕花自己搵水貼
有啲人鍾意雕龍雕鳳,魔改唔緊要,最緊要型
鹹魚青菜各有所好
雷鳳想佢出隻同超合金魂大贊卡同size
竟然係hg大親分
完左?新情報得咁多?
又係寫無比例模型
正常都唔會寫,十年前壽屋出144大贊卡大撚過pg
把斬盤刀手臂咁長
跟狗屋即係會加馬
壽屋有兩隻大贊卡
刃馬一體boxset就寫明non scale
有隻大贊卡係寫到明1/144就差唔多40cm高,果隻就無穴馬
仲有個好大原因係以前機戰嘅參戰作品全部係機械人
而家又魔法戰士又機人又超人, 而喱類作品嘅設定背景通常都好特殊
結果條主線就愈嚟愈難寫
寺田話名倉寫得快
但之前一年一隻
即係佢有冇時間睇晒套野都成問題
點會寫得好睇
暫時要砌既超級系黎講
非GK 比正常人砌既
都係呢兩隻外型最掂

Btw
有冇人知道CCS隻機神幾時出
你去GSC填問卷好過,起碼佢填完真係有用,等萬代真係下世都唔知出唔出到(雖然今次出冇得換色兼用嘅大曾加好意外
魔裝機神?
佢而家灰模出左應該年尾, 佢之前PATTERN 都好似半年出一隻
千值出勇者系列!!!!!
仲要變型合體 仆街啦今次
我連隻雙界皇帝都未諗好買唔買
仆街啦屌,荷包君又要變成光多一次
e個系列完全係用黎打bandai合金魂同GS堆膠勇者
老千內部發生咩事,突然咁撚進取
我比2億分
有冇預告第一彈出咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞