機械人產品綜合討論區 #29 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 睇各大細廠打柒BAMDIE

996 回覆
7 Like 3 Dislike
一變形合體個造型可動必柒
好似GGG齋合體都仲handle到
希望哥修羅生生性性
GGG省靚左招牌

SMP
呢隻係第一隻帝皇萬能俠
之後又再有alpha版 呢隻已經同F既設定唔同
上面講得好 佢就係一隻彩蛋 唔關原作事 每集都唔同
就返個集機戰劇情就會出黎/有變動

然後太撚紅太多人鐘意
就出左OVA+劇場版
而OVA入面既帝皇萬能俠係兜十藏一早整好既第2部機
甲兒失去Z之後就會轉乘帝皇
機戰J W L既帝皇萬能俠就係OVA版 bgm係「魔神見參」
呢隻帝皇大技係心口Z拎大劍一刀斬左阿修羅個招 唔識星爆
(但係零零捨捨W又加左星爆比佢 嫌佢唔夠屈機)

之後X出黎已經又係另一隻 背景係衝擊Z篇
鐵也會有新創作皇帝G+甲兒會有原作版帝皇

然後infinity個隻我已經唔知係咩黎...
原作 原作(機戰原創) OVA版 衝擊Z篇 infinity ZERO漫畫
全部係獨立作品
原作 Z 大魔神
機戰 Z>帝皇 大魔神
OVA Z OVA帝皇 大魔神
衝擊Z Z(拳頭飛翼版)
infinity(魔改) Z 帝皇萬能俠(好似無出場)大魔神
ZERO漫畫 Z>暴走變ZERO 大魔神>進代變大魔神凱薩
ZERO有7項能力 大魔神凱薩只有其中4項 詳細可睇漫畫

機戰入面既ZERO係彩蛋形式出 實際機體設定係無敵
而機戰係無出過ZERO入面鐵也既大魔神凱薩
大魔神凱薩亦同帝皇萬能俠一d關係都無
就咁睇設定大魔神凱薩應該打一下就秒左帝皇萬能俠
另外我諗ZERO漫畫應該好難寫入機戰
出左infinity之後舊版既萬能俠我懷疑唔會再見到...
然後鐵甲萬能俠最近又有新漫畫了
新個套叫咩名?
失去信心
Bandai 你真係出返隻靚嘅先同我講
佢肯投資戰隊機械人算係咁,出超合金嘅可能性太低
幾年前咪復刻過一套戰隊職人版
可惜冇出埋隻龜
佢個design 轉去比模型部hg咁出就會大賣
smp選角都好多fans
呢隻一開訂就訂咗
佢個背d紋理做得好精細好有detail
睇咗真魔神zero 第一同第二部漢化
好多人都話第二部爛尾 但睇完覺得完結得好好唔覺有咩爛尾
戰勝因果律嘅方法鳩左啲
機械人大戰
其實我覺得佢寫得幾好
最尾寫甲兒整咗個引擎可以連接連zero都認知唔到嘅世界然後召喚咁多個世界嘅機械人同zero打
呢度其實想致敬返永井豪嘅初代萬能俠帶起咗風靡一時嘅機械人熱潮 睇完好感動

公佈埋另一隻黑影了
本體都未見就有DLC
又要俾錢
佢唔好最尾變最凶合神咁另外出一隻咁就ok
我想問呢個系列係咪斷line仲期待佢出龍虎王同虎龍王
之後有消息 好似係
有無ching 知發生咩事
好似幾日前消息嚟
多隻揀好事
不過老千隻黑牛好鬼正, 緊火
牛已訂
Action 呢隻唔知咩料子
吹到zero係神無所不能
收唔到科就話原來有啲野係zero都干涉唔到, 一個魔神力都唔洗就打爆zero
最後又話喱股力量其實都係誕生自zero所以zero輸左同時又贏左, 留返面俾佢
對比起之前無限穿越累積嘅格局差好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞