機械人產品綜合討論區 #29 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 睇各大細廠打柒BAMDIE

996 回覆
7 Like 3 Dislike
一定會
Sky X Studio得個大字,無乜特別之處,上色唔出眾
主打拆甲內構
但係感覺好old school, 啲內構又平面
sky studio d 野唔撚掂
點解近年突然間又狂出帝皇萬能俠⋯
得個大字 睇開箱片覺得好普通
應該係因為見到BAMDIE隻全新SOC都唔及人地老千隻再版
然後啲廠又自覺可以做得好過老千當年?

個人覺得, 暫時韓國廠個隻幾吸引,
因為隻BOSS ROBOT勁正
拿左隻Linebarrel了,老千RIOBOT系列都係走瘦身型路線,所以睇落對腳係勁大(事實上都係)

成隻野都幾重手,d 關節合金位都做得好足,都幾扭得下,但因為機設原因一定要用支架先企到。顏色上用左珍珠白,應該可以擺耐d無咁易黃,雙臂既刀parts都有少少金屬色,另外噴氣口d位都上足金屬色。

但去到呢刻都重係用緊插口上配件,人地其他廠都開始玩磁吸,老千自己上一隻再販帝皇萬能俠都有少少磁吸,好心呢d咁易整既位就整埋la,隻野本身都唔多gimmick位,呢d咁少野改一改就方便玩家又可以令人睇到自己進步,人地CCTOYS就係好例子

總結,整體成隻野係整得唔錯,可以叫十分之扭得,d色水都上得好足,重另外有水貼比你自己玩,但隻野就一定要上支架先企得到,如果要擺孔雀開屏就要預返多d左右位。市面上無乜成品所以呢隻都係焗住買,但成2k又無合體變型來計,d配件位都起馬改進下同埋比返個大光劍effect parts呀大佬

影相辛苦曬!

原來係珍珠白

無大劍確係差啲, 唔知ALTER個把劍用落去效果點
blitzway 個隻如果做到1千尾2千頭左右就真係抵買
開價3千太進取
如果睇返佢地出品, 3千只係略貴, 開2千中都合理
依家BAMDIE合膠魂都唔平

調返轉講, CCSTOYS個價真係平民
千尾二千做出黎咪sky咁樣囉
我尋日都拎左
返屋企開完 唔敢扭又眼訓入返盒

今次手甲隻紅色好好丁
個肩甲仲有閃粉
腳背直頭可以玩一晚
係隻手指好尖好緊好難發力

我個隻 隻腳黑色個度有條好細既細毛
終於捉到老千上色既錯處
好鐘意佢對腳倒三角
哩幾日個價又升返哂,係頭一二日有人報過有靚價。。。。。同諗緊要max好定早乙女好。。。
老千似出緊Og外傳啲新參戰機
外傳應該係修羅神雙界皇帝同r三套?
嚟緊有冇可能出r雷霆永恆
R個兩部最終機我都想出, 因為除左GK真係連盒蛋都未出過

不如出埋神化修羅神先啦
連gk都舊到搵唔到
搵左好多網y拍之類都唔見
外傳個3套主線
c3係比主機累 一上ps即刻有人氣
gb搵大張執過都有人氣
但r主角群根本唔討好
寺田唔諗住救之餘仲起外傳搵r黎抬gb
冇咩人氣 不過雷霆都算型棍 但永恆真心唔掂
修羅眾連敵方都型棍, 痴線嘅
仲有部上級機未出, 唔知仲有冇得寫

R眾故事大改, 好SAD
c3原型根本就北斗之拳
型棍係正常 爭未講埋你已經死了
講個個係魔裝既mio
上級我估你講緊另一部天級修羅神
我反而覺得根本係敗筆
一黎原本冇 二黎佢自己alpha野都未學人講得掂 仲學人亂咁鋪伏線又收唔到科 畫蛇添足
人地森住exceed其實好方便佢收呢條線 點撚知佢又大支野話唔會加佢入og
r都算og入面人氣低個批 咪比佢亂搞囉

你講完北斗之拳真係似
真霸剛掌閃個一幕真係

係天級了, 但唔知仲有冇得係次世代主機上面見到修羅眾
DD就算了

R其實GBA時打得幾開心
og就難d 你望有新版權作加c3入黎客串仲大機會
r眾原作根本局外人 主角都算
件4眼煩到閪 成撚日話唔好改變歷史
og反而改好佐 因為冇佐歷史包袱
但基本時空轉移都冇埋真係
SKIP左幾集OG
算雲玩家
但R眾好似仲係12鍵之一?
希望有生之年埋到尾啦

30等電子版特價, 應該會買, 掛...
30擺買了
呢幾年玩模擬器由ogs到md重新loop兩次都冇玩新驚
快啲出隻驚求其完埋個故事佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞