機械人產品綜合討論區 #29 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 睇各大細廠打柒BAMDIE

996 回覆
7 Like 3 Dislike
講起山口式,我唯一一隻幾有印象,亦都有衝動諗過要後追嘅,就係隻XAN-斬
因為隻嘢响市面上真係好似完全冇出過成品咁滯
之前笨大忽然走去出隻R魂King Gainer,我二話不說即刻狗衝咗隻
仲諗住嘅然你肯出隻King Gainer,唧係隻XAN-斬都應該有機會出埋啦,話哂都應該可以翻用King Gainer個模吖嘛
屌你老味結果又係一隻就斷咗Line
隻帝王太膠
超特價都買唔落手
早期嗰啲溶得好癲
利申受害者
唯一一隻無買 但SKL好型
斬超高質, 個時一出就搵頑童訂
隻xan-斬版權都應該唔喺bandai度點會出到
當年隻野係電擊hobby10週年限定誌上通販
直情係俾海洋堂出得一次
機戰z個時都係寺田偷雞放入去
之後仲要俾日昇插
當年有買到真係珍藏泥架
Z有買正版, 真係好玩
清你真識貨
個時z個參戰陣容
我除咗高達同萬能俠
淨係識交響詩篇
玩完之後差唔多補返曬
估唔到big o原來咁有型
最正係識左超重神班囡囡
早期係
後期轉咗膠啦

我d robot 魂早期嗰啲有部份少少溶
但山口式都未
尤其係MUV LUV 啲戰術機,
有唔少明顯係轉左質地
而家冇哩個問題?以前個D溶到。。。
我隻機動警察仲未溶
但隻vf-1s 就溶晒
我隻getter-1同真getter溶得幾勁下
接近唔玩得啦我個d都 再版黑三一就無事
當年隻肥getter1出得好好我覺得
我都有部份唔識, 包括交響詩篇, CLS機戰度劇情正到嘔泡
部白色TYPE ZERO出場個版爽到, 個MAP好似冥王天咁痴線

OVERMAN我俾首歌搞到中毒, 然後部GAINER冰系機最後大技係熱

BIG O剩係識得個名, 但劇情原來都好正, 成日搞主角個條友其實都幾有吸引力

超重神睇過, 機戰度都OK, 但無左最緊要嘅大奶奶

然後除左斬之外, 仲有一樣野寺田俾人屌
就係SEED劇情可以俾我揀, 打殘KILLER邪馬台,
平時係唔夠打先會RESET, 個次係用嚟全隊輪佢一次
其實山口絕大部份都出得唔錯,
但前中期啲膠真係唔得, 應該100號前嘅都極大機會溶
天元羅善巖我4隻都溶晒, 噴左光油同消光都無得避

肥Getter其實真 山口式個隻最正, 我都想追返, 但怕要成隻啲關節要自己打銅枝, 所以放棄

個斗篷斗分4件呢隻
個比例正到仆街
呢隻新版係唔錯
超重神無左大奶奶其實唔太堅要
寺田係x高達部G獵鷹俾返你
自從睇過一次 佢哋就再無合過體
機戰我覺得最正反而係天元大哥死個度
個關一開始無標題 到你打完 竟然有語音再連埋標題出
嘩 我即刻想熄機

話說我堆山口式機反而無咩事
係隻saber出曬油俾我掉左

見大家傾山口轉輪咁開心
忍唔住拎出泥扭下
真係好正 仲要當時大部份唔洗一舊
低價格高可動
每個月三隻
可惜突然唔知發咩神經
同figma鬥出囡
再俾bandai r魂夾死埋
當年仲天真成日諗山口有冇機r到出閃光高達
利申有買轉輪女王之刃
https://mobile.twitter.com/otafkforce/status/1250363171061125120
山口94年做到既野bandai到今日都仲未得
仲記得當時帝王萬能俠第一隻叫靚比例既產品
只係$8X
最記得天元要買哂全套先砌到飛機
過左好多年先出返套fullset再販
Robot 魂下面前排99
買左隻
隻R魂King Gainer真心唔錯,又好扭,又多配件,連Over Skill Effect Parts都送埋
有樣嘢值得讚笨大嘅就係有時出啲冷門嘢都唔知點解好有驚喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞