toyz癲撚到冒充館長公司職員打去稅局攞資料…

975 回覆
737 Like 21 Dislike
肌肉佬講乜你信乜

台狗都識講信一成都死

館粉智商盡現
唔怪得個改版前既燒肉飯賣200都有人撐
轉述直播內容又唔俾
胎屎打手惡撚到
睇左館長咁多年
先知台灣某程度上只係一個有民主既中國
可惜班死台狗仲戇鳩鳩咁支持佢呢
館長點會告 到時判toyz 贏
咪代表館長d 便當都係街邊貨
唔係佢口中嘅千萬廚房整便當
笑死 話自己係人地公司員工都唔叫假冒 啲台狗真係弱撚智
告係告佢惡意攻擊成吉
告toyz呢壇野唔係單就佢對便當既攻擊,係告佢連日對成吉一連串既追擊抹黑
如果告唔入都唔代表法院認證toyz對成吉商品既睇法

糾正返 館長講千萬係講緊成個項目既成本,唔係乜鬼千萬無塵室
個個無睇直播 傳媒曲解9up就信
toyz 都係利用網上資料去講/比較
但館長咩都9up 吹到茶屋係冇報稅
咁樣抹黑攻擊 都唔會有罪咩

其次 館長聲稱用左成千萬成本去搞
但連個正常中央廚房都冇 會唔會怪左d
幾時入去坐
之前又話判4年?
會唔會返香港同陳同佳一齊住?
多謝爺爺聊天室觀眾回答
果次係一審 依家等二審
真正被判可能要等多3年
2:51:00分開始自己睇
https://www.youtube.com/live/_k3PFpXUkJc?feature=share

台灣生意唔過某個數係用免統一,過左某個數先要開發票

館長咪話佢成吉一黎就直接開發票,唔知劉偉健係唔係,佢可能係用免統一,但生意夠大,稅局會留意,所以都係一樣要開發票

咁樣叫吹佢無報稅?
你自己睇 咪學黑粉咁玩曲解

千萬成本係計埋搞左成年既職員人工,便當而家只係首推試行,正式做會有中央廚房 風乾室果d
不如你自己睇下 2:52:25
館長都講麻椅一定係用免統一發票章那種
但明明茶屋第一日就有開發票 咁仲唔係9up

未正式做便當 就用普通風扇風乾d 豬肉 係咩玩法
連基本設施都未齊 首推三小
佢一分鐘之後咪有問去買過既人有無拎到發票囉
椅粉點理解到佢話toyz唔開發票逃稅?

燒味店都係咁用風扇吹,你最多咪話佢設備唔夠高級,有咩黑點?
咁佢咪先入為主 講左麻椅一定冇開 之後先再問返觀眾

燒味店最多賣80蚊個 但館長就賣成220蚊個
之後又吹到品質好好 洗腦館粉講出面嘅便當唔乾淨 自己出嘅有幾屌

利申返我最多係館黑 唔係椅粉
純粹覺得館長成日9up 拋個波比觀眾
佢係答到唔想答先叫聊天室答好似月餅 維他命 今次千萬成本呢d佢真係解釋左n次,每次都有人引戰係咁問,唔咁講仲可以點
其實唔太明館長唔鍾意被人話佢賣貼牌貨
但月餅 衣服其他產品都係貼牌
燒肉吹到用無塵室黎整咁都無問題?
連PTT比佢洗左幾年腦班台仔都萬國覺醒轉team麻椅
公道d講句 館長由幾年前賣野我都覺偏貴 可能真係好用我無買過
完全同意個句 錢拎哂去宣傳代言費度 燒肉個張圖真係誇張左d 衫架拎著個風扇吹
應該台灣好多品牌野都賣到好撚貴 甚至香港人都覺貴 台灣人乜依家生活水平高左咁多咩

我利申番先 依單野我就覺得toyz俾位人入無得拗 成個post咁撚多護航真係睇到我眼都突 只可以講兩邊都係屎 食花生理解 護主顛倒是非黑白摸唔透咩心態
因為館長認為廠商係專開一個生產線同佢合作,產品有自己既設計同產型唔算貼牌
當然你都可以話只要搵廠商代工就等於貼牌
但正常人做生意都唔會想俾人一句貼牌貨就拉低左件產品既
佢係話類似無塵室 啫係無塵埃既地方咁解
但佢的確係講得差,係有語病
俾人捉住黎笑柒係抵既
毒胎有fans已經唔出奇
估唔撚到館腸都有fans
十足十香港啲老屎忽 仲要黑社會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞