toyz癲撚到冒充館長公司職員打去稅局攞資料…

975 回覆
737 Like 21 Dislike
條垃圾周之後咪買細牛 啲錢邊到黎
佢連台藉都未有

點認自己係台灣人?

唔通賣菊花?
連登一定係反toyz
連燈咁搞法條撚樣好難輸喎
點解唔犯法 係因為佢想查既係公開資料
亦姐係話係google到既資料
同你打去某學校問佢email一樣 個職員順口問下你你係咩人一模一樣
你話你係家長又好 清潔公司又好 講真講假 都唔會影響你攞到既email會唔同 亦姐係話 佢講係咩身份 根本唔重要
所以其實成件事就係比館長放大左幾百倍
同時亦唔好用咩冒認警察呃錢呀 呃呀婆個人資料黎比較
根本完全唔同 唔好為反而反
佢依家要周圍痴名人
支持肌肉爺爺親手處決
咁樣都可以兜
成件事擺明就係冒認先係重點,而家想推去係唔係查公開資料, 咩人都查得之類,你唔冒認人地個身份去查冇問題,但你冒認個身份而查,咁就好有問題.

何況仲係同緊一個政府機構既人講緊野,仲要冇人知佢係唔係真係有查機密野,一個話有,一個話冇,唯一事實就已經比人斷正左佢冒認人,而佢有冇冒認,亦都會影響個稅務員會公開幾多既料,可能會講多左一D唔應該非公開既野,而呢一樣係建基於條友冒認得來既身份.
如果啲資料係人都查得,
咁點解要冒認?
因為館長反共
覆你第2段先 "而佢有冇冒認,亦都會影響個稅務員會公開幾多既料"
最簡單 公開聲稱有既証據咪得 定你收到風佢有查機密野大眾唔知?
台灣唔係無罪假定?

成件事個重點就唔係冒認 係佢想查既野係咪公開
因為台灣根本無一條法律係講唔比冒認普通人
不如你講下冒唔冒認 對我想問"公開資料"有咩影響
姐係我想check間公司可唔可以賣野食 我係普通市民 同我係職員 個答案會有唔同?
可摸耳比少少邏輯
覆你第2段先 "仲要冇人知佢係唔係真係有查機密野"
最簡單 公開聲稱有既証據咪得 定你收到風佢有查機密野大眾唔知?
台灣唔係無罪假定?

成件事個重點就唔係冒認 係佢想查既野係咪公開
因為台灣根本無一條法律係講唔比冒認普通人
不如你講下冒唔冒認 對我想問"公開資料"有咩影響
姐係我想check間公司可唔可以賣野食 我係普通市民 同我係職員 個答案會有唔同?
可摸耳比少少邏輯
館長個邊咪話告到時係法庭公開
台灣有冇一條法律係講唔比冒認人,我就唔知喇,我唔係呢方面既法律人士,但我相信一定有相關法律係講有人冒充他人身份既相關法律

冇邏輯個個係你,公開資料,用返自己身份去查咪得,亦都可以話係一個普通人士,純粹想查都仲得,但而家佢冒認個身份係館長助理,更加有利益關係既身份
本身資料公開冇問題,不過靠冒認他人身份而獲得呢D資料,呢個途徑/手法就好有問題
到時著草返香港有無得諗
館長琴晚深夜直播都講左 告唔告得入一回事 就算告得入都唔會重罪
但係toyz方假冒人手法低莊俾人周到係事實,俾左個機會俾館長反cup
而家人地大條道理告你,要你跑返幾年法院都幾和味
學toyz 話齋 館長之前剩係可以話佢三樣野
香港人 罪犯 詐賭 宜家可以鬧多樣野囉
大罪極都唔夠販毒大啦
人地講緊道德層面,你為左追擊對手 可以假冒職員,手法咁低莊仲扮乜中肯批評人地公司產品
你地就講重唔重罪 依你地講法toyz詐賭都唔駛坐所以詐賭係咪無錯
TOYZ 條友真係唔驚比台灣黑社會搞?
佢本身都有黑社會保
佢依家就係想俾人攪

因為唔想坐監
法咩庭公開 都唔存在咁既罪 最好會公開
同埋我唔知佢聲稱有乜錄音啦啦 如果佢係公開稅局同toyz既錄音
稅局就第一個含撚先 透露個人資料比第三方知

冒充他人身份係有既
冒充政府人員身份 冒充他人身份騙取個人資料/公司機密囉

果係果句 你都冇答我
我問政府 到底間公司可唔可以賣野食 我係普通市民 同我係公司老細
係咪會有唔同 如果冇唔同 執著於用咩身份既目的係乜

其實我唔明大家係咪冇攞過口頭報價/問過政府野 未試過用第個身份問?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞