我想移民 但屋企人話層樓留比我

508 回覆
4668 Like 357 Dislike
去佐敦地鐵站派左佢
又話自己就40
普通大學生20歲都未畢業 你"老婆"要做醫生正常要讀6年+2年以上專科 畢業得嚟都26up 邊到嚟個20歲老婆

好明顯你公屋仔+無讀過大學開關上返去支那叫雞啦
加油
一個人喺香港生活咗20年,去英語國家重新嚟過,一啲都唔容易
頭一段適應期,會同香港好多比較
希望你唔好忘記依家份初心、衝勁
係你幻想到以前咁好 我帶你回顧歷史姐
鄺球咪你構想出黎 食正黃金年代囉
我39 老婆28 你閱讀理解能力都幾高
過多幾年佢按左層樓拎錢去環遊世界你都吹佢唔漲
呢句部份認同啊
鄺球都做到警署警長
仲唔係黃金時代

剛剛起一起底
原來假膠黎
浪費我時間
廿年笑左,過多10年可能已經要按左層樓醫病
20年後層樓未被被共產你再上黎開PO
有啲老野覺得個仔仆街可以再多1個option
比層樓政府
政府每個月會比返萬幾2萬業主直到死($按供左幾多同樓價prorata) 業主可以繼續住到死果刻
死左歸政府
如果咁行 好多老野都願意
唔洗益d仆街下一代 自己每個月退休又有$
你繼續咁諗唔改
又睇吓第日溝到咩女
有日個女人都會係你屋企人
點對老豆老母 點對你老婆
幾時有同過紐約同level ? FF 到咩level
廿年後你可能係加拿大買到自己層樓...
除非佢即刻將層樓轉你名,否則走啦
層樓而家先值4/500萬, 唔值得為佢留低la
重要係十幾廿年後先有可能到你手
樓主咁後生 第日加國買樓靠自己都應該買到
即俾 唔係就假
咪同佢地講過去讀完書返黎,到時你唔掂可以返黎收樓,掂就得閒先返,唔得閒咪由佢,點解要斷自己後路
啲濕鳩父母比層樓你,但你一世喺佢哋面前枱唔起頭呀,肯定講到皇恩浩蕩咁,講到佢哋斷氣嗰刻
你父母是旦一方死咗
遺產都為由伴侶繼承
到佢地都死哂先係子女繼承
你驚自己搵唔到過千萬?
為咗層樓忍廿年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞