我想移民 但屋企人話層樓留比我

508 回覆
4668 Like 357 Dislike
一件事今年發生
另一件就預計廿年之後先發生
明明中間咁多可能性都要拉埋一齊黎諗
(e.g讀完書你都係決定唔留係個邊 / 屋企人中間有事要賣樓周轉)

不如研究下點樣移民之後再食埋層樓好過啦
佢即刻落樓主名就緊係唔走,但係要等20年
老實講唔撚你撚邊個
樓主唔走一樣都可以按樓
平安紙可以改
年青人,香港有一樣嘢叫做逆按揭,人未死層樓就已經可以按比銀行,銀行會派錢派到個業主死先收樓,個業主可以一直繼續住喺個單位嗰度
所以政府入面某啲傻官咪覺得之前咁多後生出嚟抗爭係因為年青人買唔起樓所引致
我識人有咁上下既經歷

但轉返轉

係只要佢移民就會係當地買層樓比佢

結果去到比人走數

不過個個人情況未必一樣,比你參考下
層樓你走唔走都未必係你架啦。有唔係立咗遺囑,邊樣合適就做變樣啦。on9
Ching你教唆人去自殺?
廢老叫你而家唔好走,但20年後先比層樓你
同信50年不變一樣咁伏
中學雞?
同屋企人關係非常差 連登仔口中既濕鳩父母。

跟住又話屋企人層樓留畀你。

0分重作啦。
比人恰左5年,突然話比層樓你就1516,可見你個人幾咁無骨氣,你老豆老母分分鐘都係撚化你only,最尾十年按左層樓日日吃大餐去旅行洗撚哂都唔留比你
賤種
關係好差,自己按左層樓洗哂d錢享樂都唔留比你有幾出奇呀?
你就真係on9,講一句比層樓就撚到你。

轉個頭按左層樓日日鮑參翅肚 4圍旅行fing哂錢,到時你慢慢玩啦
個子莫若父
樓主老豆老母一早就睇透個仔既弱點
講雨話留層樓比佢,就之前點踩到上心口都唔記得哂
留喺度做周凱亮咩
你留低
廿年裡面唔為意嗌左一場交
層樓都會比左其他親戚
有咩問題
層樓本身就係父母自己賺返黎既資產
用黎 support 自己退休有咩問題?
而家事必要比仔女?
可能我睇錯重點 但既然關係唔好 移民大家有啲距離唔係仲好咩
係樓主認為20年後層樓會係佢,因為係獨仔
殺左人但係o係香港有大屋住有機打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞