Leveraged ETF 討論區 (57)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
無跌既跡象
恭喜曬
係未有巴打話過租金下個月會跌
咁樣Pce 係未壓力會仲細
Shelter 5月見頂
即係加埋5月一次
SEP點陣圖係5.1%
真係口頭上保留5月加息可能性 

銀行危機會收緊信貸,效果上已經取代咗加息
Recent developments are likely to result in tighter credit conditions for households and businesses and to weigh on economic activity, hiring, and inflation. The extent of these effects is uncertain.
Expectation management,佢寧願俾人覺得會加凸,到時一衰退先急減。
都唔會揀呢個時候俾人知佢想縮。
好似嗚人口技咁
FRC又無大插水
股市跌應該因為依單嘢啦,唔關鮑威爾事
QQQ同DPST (地區銀行3倍ETF)同一分鐘開始插
想short FRC了,之前long佢輸左10k usd
FOMC記者會結束後
市仍估佢加完呢轉停,之後年尾要減。
Powell 就口講今年唔減
減唔減息下半年再算
而家上半場幾乎結束,下半場就下半年開始

未來幾個月市場炒作嘅焦點會係咩呢?
加息幾乎加完,減息又無咁快開始,應該唔會再「鮑威爾一句說話引爆市場」啦。
喺上下半場之間嘅空檔,啲KOL會用乜嘢做標題呢?
我真係唔知係個市真係睇穿fed定佢地覺得0利息係理所當然,任何時候都預半年到一年後減息
繼續loop 銀行
gpt-4/nlp 是工業革命4.0
俄帝打柒司機
再爆多間銀行(我估)
狗盛
其實睇返fed watch
市場都無人預0息
只係fed講過長期2.5
大家估就係通脹過咗就慢慢減返落去0.5
最大問題係連Fed都睇唔清
*減返落去2.5

計緊如果大爆炸係年中發生
最極端我全部正股倉位、Call一夜間 drop to zero
計埋過去輸咗嘅成本
我堆TMF正股同Call究竟要去到咩位先可以平手
其實應該好難
部署TMF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞