Leveraged ETF 討論區 (57)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
4.5%
非農單位勞動力成本咁高
但係咁都高過放cash喺銀行
我記得舊年年尾話今年加到3月就停
搞搞吓又話加7月先停,甚至可能去到9月先停

但講真我唔信
過多幾個月通脹開始下降、勞動力市場開始軟化,啲人嘅口風好快又會轉。
我就唔信30年債息會升穿10月個底
(不過都唔會同市場鬥氣,再跌都唔會再加債啦,已經加到預定嘅數量。)
穿4.5%
再入多啲貨
唉都未必咁樂觀
而家話24月3月先減息,可能遲啲搞搞吓又話24年6月、9月先減息

不過而家咁長遠嘅嘢諗嚟都無用,考慮咗未來半年嘅事先
Lm
lm
另一方面股市好似無視債息倒掛咁
已經倒掛左N個月
有邊次市場唔無視?倒掛完咪好睇
你又岩,唔無視又邊有得之後暴瀉
邊到無視
無視嘅話NDX𠵱家就係21000點啦
點會仲係12000點
屌我仲記得21年個市係度9up 24年先開始加0.5%
【債務上限看不到取消跡象,美國財政部削減國庫券發行規模】美國財政部削減了3個月期限的國庫券招標規模,計劃在下週一發行570億美元的3個月期國庫券,比上一次發行同期限國庫券的規模減少了30億美元,此後還有可能進一步削減,因爲拜登政府正努力保持在法定債務上限之下的借款能力。由於當前沒有跡象顯示國會將在短期內取消債務上限,美國財政部正在採取各種措施避免突破法定債務上限。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞