Leveraged ETF 討論區 (57)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
【突發】出咗GPT-4
https://lih.kg/3333649
在收費的部分,GPT-4 針對美 1000 個關於要求的 Token (你可以想像字數)收費 0.03 美元,而 GPT-4 所產生的回答則是每 1000 個 Token(字)收費 0.06 美元,等於是問問題跟回答問題都會計算費用。

此外,也會限制每分鐘 4 萬個字的請求或是每分鐘 200 個問題的提問限制。
https://applealmond.com/posts/178713

Poe 免費版用戶可每 4 小時向 GPT-4 提問 1 次。如果是 Poe 收費訂閱用戶,則可每月提問 300 次。
香港月費為 HK$159,一年訂閱有 83 折 HK$1,599,即每月 HK$133.25。
麻撚煩,轉場用其他工具算,而家最主要佢嚟產出文字,貪免費先用

而家轉去啲專門寫文章嘅AI仲好
普通嘢我用返舊版ChatGPT算

GPT-4成本高咁多,即係唔可以瘋狂亂問,真係要諗清楚prompt 先出手
啲低成本app game已經搵ai畫原畫
暫時啲人仲認到ai畫嘅樣,同埋好多冇手

https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=246535
我基本上一遇到電腦/excel問題就交比ChatGPT, 快過自己用 google search
不過計數問題盡量唔好交比佢, 成日計錯。我有問過, 若果我有10000蚊, 定期利率 2%, 某股票有mean 同 std, 我應該放幾多錢係股票。然後我再問, 依家定期利率升到 4%, 某股票嘅mean 同 std 不變, 應該放幾多錢係股票, 佢竟然叫我放多D錢係股票
介唔介意講下係邊方面既興趣
例如EXCEL寫3個IF statement, 人手打成日會擺錯D 括號位置, AI 就唔會錯
最大股東沙特國家銀行:絕對不會向瑞信提供更多援助。

瑞信債券的一年期信貸違約掉期(CDS)飈升至接近1000點子,約為瑞銀一年期CDS價格的20倍、德銀的10倍,反映投資者對瑞信前景相當憂慮。

瑞信ADR(美:CS)美股盤前股價跌22%,報1.95美元,再創新低。
咁都未執
Fed watch 琴日今日差咁遠
越黎越多人諗3月暫時唔加息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞