[親生仔] Google Pixel 討論區 (96) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我用7pro 個指紋 好 okay 喎
頭先update 完
準繩度好咗 好多

一開始用 4隻手指係冇1 張認到
係 google講咗係新機標準嚟
有兩個system位 有update嗰陣background裝落唔係用緊嗰度
跟住一次reboot轉用第二邊就搞掂 唔駛等
但係三叔唔跟 最新s23都係要reboot裝
6成日發熱7係咪改善左?
好左ddd
當你用過6就知7指紋係好好 起碼我10次有9次都unlock 到
咪一樣要reboot ,我情願佢爽手啲裝晒好過load個幾兩個鐘咁
其實a/b partition 除左可以一邊用一邊裝之外 仲可以減低裝嗰時炒左變磚架 而且reboot只係同平時一樣 唔使load任何野 對比以前要入developer mode 做installation 其實安全左同埋影響細左

但點解要裝咁耐呢?係因為佢先要將你現有嘅野copy一set去新嘅partition之後load新update reboot 前仲要將你啲app data過埋落去新partition 度
用緊6p,大家覺得值唔值得換7p
完全唔值,錢多除外
仲用緊4A,電問題
各位建唔建議上6pro/7?
係見你地講用唔到5G,除此之外有冇野要小心?
可以買5/5a
6/7系列一律唔建議
等下1部
5A有死底板問題
唔好買
係有一d 小進步, 睇下覺得值唔值

5倍zoom up to 30x zoom
face unlock
finger print improve 左
photo unblur
Marco focus
cinematic blur
10 bit HDR video
20倍zoom up to 30x zoom
6仔去7Pro 就好值得, 6pro 除非頂唔順指紋解鎖啦
Google 在2月初為 Android 13 QPR2 推出了 Beta 2,之後一星期就推出了一個小更新 QPR2 Beta 3.1,主要修正了一些關於藍牙模組的問題,今早 Google 再為 Android 13 QPR2 Beta 推出了一個小更新版本 3.2。

今次 QPR2 Beta 3.2 就修正了某些情況下 Pixel 裝置出綠屏閃爍的情況,另外亦為 Pixel 6 和 Pixel 7 系列裝置新增支援印度 Jio 5G 網絡。

若已參與 Android Beta Program 的話,Pixel 裝置應會陸續收到 OTA 更新推送。若未參與 Beta Program 的話,也不用等太久時間,因為 QPR2 會在三月推出,下星期就是三月了。
連印度pixel都有得用5G
人地有行貨

依家全部pixel / 有sub Google One 嘅ios/an機都用到magic eraser
https://www.blog.google/products/photos/magic-eraser-android-ios-google-one/
其他機用應該會慢好多
點解唔買samsung
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞