[親生仔] Google Pixel 討論區 (96) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
Pixel 6 一定要快升GCam 8.8
快好撚多
部機影相終於正常速度

Pixel 7 啲algo 咁撚耐先下放出嚟
明明只係少升級
鳩估
Pixel 啲band 係齊
但Pixel 啲CA combo 唔齊
所以佢唔知你個LTE+ 係邊幾條band 疊埋一齊
用唔到最快速
咁我突然記得,用用下無啦啦hang機乜都禁唔到,要強製關機,好似reboot番就咁。 但正常番到香港係咪就都會冇架啦?
我係香港用同之前歐洲用左一個月都冇事
所以正常應該係
咁會唔會唔係bug,就真係去到日本佢會自己轉有聲
用an都無所謂,最緊要有得買keyboard
想問吓6仔個Google Photo係咪仲未放unblur function?
LM
想問影左d相 set左有水印
之後有冇方法唔用物件橡皮擦情況下 可以整走個水印?
岩岩先知可以入waitlist... 有興趣嘅可以去register
https://bard.google.com/
(btw, 暫時只係比US, UK用家)
已經唔係好多時間剩
5月Google io 佢一定要喺Ai 方面拎到野出嚟反擊
早幾日突然多左pixel 8 hardware既news
Tensor g3 似8Gen 2 Samsung 3nm 製程版

希望比到8 Gen 1+速度同熱量就夠

加埋CMOS升級
希望部野值得等
google 一向都唔會追hardware .. 呢d 流出 spec 吹到有幾功 抱觀望態度。 如果諗住用pixel 打機, 建議用番Samsung 啦
岩呀
所以我見到都唔係話睇佢performance 勁唔勁
我係怕佢咁玩,一陣又食電又熱咋

用得pixel,都唔係為追求最快啦
但起碼唔好食電同熱,咁就好夠用
有冇巴打有 nest audio 連唔到wifi 嘅問題
去到最尾個步 佢話我wifi ap 開咗 但我去後台睇又冇開

研究咗兩個鐘 好灰 連唔到就變咗電子廢物
純屬好奇, 你個係咩router?
時代眼淚嚟喎老細
anyway, 我用Netgear RAX120 Nighthawk AX12, 佢入面有個function可以將幾條線夾埋一齊(2.4+2.4+5)setup google home 同mini仲有Chromecast嗰陣要拆返開先連2.4先連得到, 連完之後就可以合返埋
懷疑我部野冇 5ghz

btw 感謝感謝
你嗰部係modem router嚟, 而家Ax router好平咋嘛, 你買部插線咪ok

我上次幫個friend 喺佢間房用公司部modem連Chromecast都係話ap問題, 連番我自己部router就ok
而家買7 會唔會好反智
係唔係等7a or 8會好啲?
同埋香港有冇人整pixel?
就算出7A,7/ 7pro點都好過7A,除咗電量
& 你貪多半年更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞