[親生仔] Google Pixel 討論區 (96) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
巴打,你講完,我走去試
CSL同1010都冇show LTE+,但1010快過CSL,快10Mpbs左右,即3x Mpbs,patch完用唔到volte,呢個位冇變
Smt就都係冇LTE +,都係2x Mpbs左右,用到volte patch..
理論上,大部分social app都係會重壓D圖既
不過用開discord果D就真係要自求多福
根據researcher講,1月前既圖都係冇壓縮的
https://twitter.com/ItsSimonTime/status/1636908536008691712

write up: https://www.da.vidbuchanan.co.uk/blog/exploiting-acropalypse.html
tldr:

https://www.androidpolice.com/android-pixel-markup-exploit-discord-acropalypse/
伸手黨想問下
而家用緊三叔雙sim卡
見pixel淨係得一sim一esim 想問下以前用開雙sim既巴打會點做
用開個number轉esim
睇黎 係香港用pixel 最佳選擇都係中移。。。可惜仲有成年。。屌
應該未
貼mon貼 7pro基本上無乜限制 想用好少少就whitestonedome
最嚴重嗰啲(volte/vowifi related) fix咗
剩返嗰啲要控制到你部機先得
esim第時轉台既話會唔會好麻煩?
轉電話仲煩,要返去一次

所以我依家主電話用返實體sim,近年旅行上網卡都已經有晒esim
古代人留名
要研究下張養號sim有冇得轉esim
你CSL 係唔係5G? 因為我係所以唔知會唔會有影響。我暫時剩係試過得中移動用到Volte patch
想問下有無巴打係韓國用pixel 7 pro?有無邊張sim卡上網係得或者唔得?
我csl唔係5G,可能有關係喎
去下鴨記買幾張儲值卡試下
中移動 esim pixel 用唔用到?
儲起佢唔得咩
月尾到期
買咗錶差電放office同錶帶
加多個pixel皮套
三月頭見佢無tablet消息就無等lu
皮套好冇用 我都諗緊皮套
耳機囉 都幾好聽嘅
本身有對罪大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞