[親生仔] Google Pixel 討論區 (96) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
有冇人有刷其他rom 例如 Evolution
岩岩係xda睇左陣
比直接裝icon pack已經好好多
唔想再用shortcut widget整themed icon
轉一轉wallpaper icon轉咗色又要手動改埋啲icon

垃圾ig肯support material u themed icon未
1. Icon pack
2.Google search bar 可搬去其他位
3. 框架5x5 唔夠用 想6x5 or 7x5
4.drawer 無Folder

但pixel launcher都算慳電
用過一排Nova 好靚好多野set但好食電
終於肯出
不如整埋Google Play Store for PC啦
app drawer 最撚戇鳩, 成排嘅飛撚曬出嚟唔知想點, 想搵一個apps或者分類煩到仆街

我覺得幾好聽 bass重 但下沉唔夠
一般聽pop歌都冇問題
降噪唔係話好差 個feel唔同sony
佢壓低頻幾好 似將噪音壓扁咁成一條線咁
但出嚟個效果好似變到中頻沙沙聲咁
p7p呢排好倒水
3月更新
師兄們而家會揀三叔23u定7p做主力機多啲
p7p 啵? 可以2日1差咩
Mi乜鳩ni
我7pro都差唔多一日兩叉
7pro

1日1叉
P7pro 用唔用到 Club Esim? 之前6 Pro用到,依家7 pro無signal既?
tldr: 最後都係下一部繼續pixel 而且一定會上pro版

租咗Samsung部s23u嚟玩
最明顯過感受如下

Samsung優:
-雖然機大 但係唔會覺得好重 平衡做得好好 個mon靚 框窄
-ui啲動畫default都好快
-功能多少少 (有玩good lock但我幾乎全部用唔著 唯獨係改咗個task switcher個ui)
-多枝spen但係無乜用武地方 要抽出嚟好麻煩 最大用係cap圖/cap片

Samsung劣:
-Emoji好撚柒
-ig tg影相直出好撚柒 尤其係啲色

雖然Samsung優勢唔少
但係下一部都係會揀返pixel 而且會上pro版
因為其實上面講嗰啲優勢 只要上咗pro就會解決咗(mon大框窄)

Samsung啲功能我用唔著 又無咁多野想customize 慣咗pixel ui 無咁卡通 啲野感覺上連貫啲
相機 同埋 EMOJI 呢兩樣佔好重

Samsung啲emoji真係好撚柒
emoji真係阻礙我轉an機嘅最大原因
pixel6 s23u nightsight 不公平對比
現場肉眼係望唔到草叢入面 完全黑

上s23u 下pixel6

s23u係就係好光 但係黃曬唔知做乜

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞