[親生仔] Google Pixel 討論區 (96) Pixel Tablet, 7a, Fold 等候區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
s23u, pixel 用tg相機直出嘅分別
Samsung啲色極柒 唔知做乜

上s23u 下pixel6

我老母以前換手機,張剪過既nano sim喺新機到都唔work
我P7用到
P7P 用到
自由鳥esim 都work
emoji黎講唔洗爭 2個都柒
樓上幾位咁介意啲emoji, 更加應該用三星
因為只有三星先可以轉字體, 用zfont 個啲可以轉到同iOS 一樣:
依加先知4a有 橡皮膠功能

但用落好似麻麻地,係咪部機唔夠勁
依啲AI既野都係撞手神
同睇你張相背景複唔複雜, 主體大唔大路等等
正如電腦photoshop都有啲咁既功能亦都唔係好好用
你P6張相咁散嘅
壓完download upload再壓多次
示意圖 主要都係睇顏色
Root咗之後步驟係點
我部新開既P7好似都中左你依個問題,
張cmhk sim唔算舊, unbox插卡一路都無問題,
但update完後就出事, no signal no network, 插第個台既sim都唔得,
洗埋機reset又唔得, 張sim係第二部又無問題.
最後抆張sim用手卒兩卒又得返, 暫時未出事.
其實係咪有bug, google過鬼佬又係有comment係咁, 又係無點解.

唔計我張自己剪過嘅卡虧咗,我覺得update完收得好咗
啱啱買嗰一兩個月係要自己開/閂auto select network,或者5G/LTE咁轉個網絡。之後update咗一兩次就LTE keep住load到,但打完電話要on off個飛航模式去load返打電話張2G卡。今個月update之後好似都唔使tim,正常使用
https://t.me/EmojiReplacerCommunity
去呢到dl個app gen返個你想要既magisk module再flash就得
P7p 用家近排收咗部2手pixel 5 機身size 重量真係好正仲有無限google photo

傳聞pixel 8 5.8 吋
Pixel 1 係無壓縮無限 pixel 5 以內係壓縮無限
唔知佢搞乜鳩黎
我就算拎返舊個部4a影
我都好撚肯定靚過佢張pixel
5.8 吋

講咗唔係,係6.2,但size上高厚過過S23,闊就一樣。
3rd party app影相不嬲係get the job done就夠
有時唔明點解IG相機影得差竟然可以係缺點嚟,有冇恨like恨views到咁,成件事勁sad勁petty
old news 不過轉左台去支移跟埋置頂set volte / vowifi,7p打/收電話終於唔再係令人煩厭既事
差個5g同八達通 有就同行貨差唔多了
你講嗰兩樣嘢
如果有一日有行貨
先至會有
人哋而家Google擺明冇預你香港人會用Pixel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞