[Netflix] 安眠書店 You season 4

666 回覆
46 Like 4 Dislike
識揀一定揀love
佢同joe仔既互動9成係joe仔幻想出嚟
頭半part我懷疑好多野都係條白卡幻想出嚟
黑妹我諗已經俾joe仔隊冧左
以joe仔既性格點會咁輕易放手
即係所有人都係joe殺?咁點解市長要禁錮佢
係咪真係joe仔殺我又唔敢肯定
始終前半part好多奇怪既地方
唔可以用常理去理解
唔知係劇情設定太誇張定點
我都唔肯定實際發生咩事

個肥婆又真係唔多似係joe仔殺

但睇返個市長候選人同其他人無咩互動
基本上淨係同joe仔講嘢
成日出現都係一個人無啦啦彈出嚟
第一定第二集有幕食飯joe同佢傾偈
其他人即刻好奇怪咁問joe講緊咩

禁錮果幕
你估joe仔真係美國隊長咩
俾鐵鏈鎖住都可以輕易徒手解鎖
似係自己鎖自己多d

以上純粹我鳩估
原來咁多人鍾意Kate,覺得有啲似男人,自問唔識欣賞

以前Love同Beck初次同Joe邂逅拍得好正,但Kate就無咗呢回事,所以覺得佢兩個火花唔大咁

Simon個角色算有啲特別,以為亞洲男終於有啲重戲份,點知兩集收工

同意呢個po有人話以前留低啲clues唔解但開個完全新嘅故好浪費,佢老母、Mr Mooney、Ellie、留低樽尿等等
我記得s1個心理醫生都好似講過joe入面有另一個自己
Mr Mooney演員死咗
如果係咁我會收貨d
S4扮晒懸疑但係個真兇自己跳出來
對於睇開偵探劇既我覺得有d唔make sense
今季真係好撚差完全變咗另一套劇
唔明點解上面咁多連登仔吹奏
咪就係!

同埋拍到joe無晒佢嘅魅力
第一季其中一樣好睇
係你明知joe係殺人兇手係仆街
但你都好肉緊想佢走得甩 aka主角光環
今季變咗查兇手
同普通查案劇一樣
無晒d替佢肉緊嘅情節
係咁寫就好
我真係頂唔順最尾joe講到要阻止市長候選人咁正氣凜然 明明自己先係痴線佬 寫到Joe好似正派咁撚樣
如果part2真係鬥候選人無反轉我會覺得好on9
如果part2 Joe變咗正義一方我會覺得s4真心垃撚圾
愈睇愈唔知想點
仲未講joe講過咩可以令到有錢女想色佢

但最真實,現實係好多呢啲骨子裏拜金,但外表好純情嘅女仔
Simon個角色好憤世嫉俗 好正
制馬車2.0
難得搵到個癲撚過Joe
打和喇s2唔自爆大咗肚已經比Joe哥搞掂埋
唔垃圾,幾好睇,不過啲人嫌love唔靚,
咁當然beck真係正好撚多嘅。
s2 joe想殺love純粹因為女神形象幻滅
唔肯面對自己同love係同grade 仆街到極點

反而s3殺love 係因為love想殺佢先
比較情有可原
唔同意
love靚得黎比beck特別好多
同埋上YouTube睇大部份觀眾都鍾意love
s3主要敗筆係marienne
唔計膚色就還好嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞