[Netflix] 安眠書店 You season 4

666 回覆
46 Like 4 Dislike
最尾女學生個到唔係好明
捉黑妹係joe捉 幻象市象係黑妹係個籠入面個陣先出現喎ching
好似無咩人講Phoebe 同adam 條線

呢條線我覺得真心最垃圾上一季我記得有兩公婆比joe 困住最後出到去我都覺得幾好笑但呢條副線用咁多篇幅去寫到底為左拖時間之外有咩意義

Adam呃到phoebe同佢結婚 攞到佢副身家 轉頭下幕再出現就死左完全0意義 我到底睇左啲咩

不過phoebe 有good ending 呢個位我都開心 起碼佢算由頭到尾都係單單純純 無話想害人個啲人
Joe一直以為自己放走左黑妹
捉佢入籠嗰個係第二人格(幻覺市長)喎ching
第二人格由殺第一條友嗰時已經出現咗
所以joe係冇記憶佢有殺過頭3條友+捉黑妹
直至joe真係走去殺咗真市長
先出現幻象市長解釋俾觀眾知佢有第二人格

joe本身係堅放黑妹走
所以joe見到黑妹竟然喺籠入黎仲要就黎死咁
但又狂錯密碼開唔到門救佢係勁驚
經歷咗咁多 最後Kate拿衫俾Joe 竟然講兩句閂門就完咗
個收尾會唔會倉猝咗少少
應該捉黑妹個陣仲係原人格joe,個陣交代佢loop緊市長片代表joe開始痴線
直到放黑妹入籠,joe撼頭埋牆個下正式人格分裂做"好人joe"同"市長"
而"好人joe"將自己洗腦,以為自己喺火車已經放左黑妹
有冇交代過Rhys點解選選下收咗皮返咗鄉下?
Kate老豆控制媒體爆rhys d衰嘢
感覺整死Adam係想證明Kate老豆幾猛料
但個陣劇情已經失哂控所以冇乜用
Joe同phoebe講過咩? 咁多集得閒就提起 最尾Joe話唔記得就完咗 hea撚到呢
屌你老母今季真係頭五集以為有返第一二季咁正,第七集真係開始唔撚知想點
咪撚拍season5呀
我當season 3係final算
YOUTUBE好多鬼佬話呢季最好睇真係難理解
我直情覺得最後兩集劇情你老味夾硬到尷尬
前三季間玻璃屋都叫有用途,今季變到無用途仲要係負累
Beck就算啦屎戲
想棄劇
好唔make sense
大家覺得part 1 定part 2好睇d?
我本來以為好明顯part 2係好唔掂
但好似唔少人都覺得part 2好過part 1

我覺得Part 1起碼睇得過癮
好多懸疑位又未揭開其實係on9到振

part 1
part 2
Part 2好啲 part 1為左整個狼人殺懸疑氣氛 加左勁多閒角
part 1本身當推理好好睇
因為未有解題唔可以話佢亂咁嚟
一到part 2用人格分裂呢種手法嚟收哂啲伏線
完全係錯到無得再錯哂嘅手法
所有野都就咁用rhys去解釋哂
毫無邏輯可言
You系列,本身就係sell荒誕離奇,
上面一大堆人話套戲好多位唔合理,我同意,Kate老豆咁有錢富可敵國咁易俾個殺手Joe隊冧已經不合常理(就算受過專業訓練嘅連環殺手Dexter要殺呢種Boss級都唔容易),不過本身就當佢係古怪嘅片睇,的確拍得唔錯,巿長嘅演繹明顯有當年fight club畢彼特嘅影子
Agree 寫人格分裂就屈晒機啦
幾季呀joe都好撚煩
冇人殺到佢好煩膠
其實之前3 季都冇話joe係會有幻覺, 點解突然寫到第4季會有幻覺有冇記錯
為做而做咁, 最好睇係第一季個種為左得到愛而不惜殺人然後觀眾估佢會唔會比人拉
最後唔明
點樣極速出院再殺條仔
成個故爛咗喇仲駛明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞