[Netflix] 安眠書店 You season 4

666 回覆
46 Like 4 Dislike
accent 加分
M底蛀米蟲呃phoebe之後比人處刑算唔算
呢個就明顯啲係要煮死佢
反而個臭閪正義學生妹就真係落得好下場
由呀Joe親自教育
身材都好正喎
同埋佢散發個種好淫嘅vibe
咁佢接手老豆都唔出奇, 佢其實由頭到尾都係憎佢老豆啫, 佢依家聲稱話會用資源做好事, 咁咪接手
依家Joe 變咗 入贅呀, 愈娶愈有錢
我開頭都覺得佢好吸引,點知google咗佢之後就後悔
唔想佢出第6季
個ending垃圾到,仲要害死個學生妹
終於睇完 就咁完咗好平淡好無聊就算仲會出新一季都已經再冇興趣
咁佢係痴線佬吖麻 都好合理wo
同埋佢已經去到殺人唔眨眼嘅程度 根本殺人同每日食飯一樣好common 已經唔需要咩好震撼嘅原因去殺 反而覺得成套劇最唔合理就係個叉妹見到過籠唔撚報警 其他都冇乜野 始終pr +有錢e個組合真係無撚敵 佢洗底重新黎過跟本吹佢唔脹
印度妹嗰個位好撚on9, 其實本身唔講佢人格分裂仲幾好睇
有幕黑妹個樣突變 ,以為佢先係大boss
on9 JOE仲未死 屌佢老母
同埋phoebe 都幾好戲
part 1 容光煥發同part 2 mental breakdown 個眼神真係好唔同
sor 自膠
依家我知了
第四季下半季真係越睇越頹,劇情暴走得嚟完全唔合理

好難理解到Joe同Kate點解愛到咁深,同病相憐又唔係、共同經歷又唔多,愛到最後包容晒Joe幫Joe執手尾唔係話唔得,但硬係好突兀咁

下半季好似趕收工咁,Kate阿爸講到全世界都有影響力咁堅抽,一出嚟好sharp醒幾幕見Joe都主導晒Joe,但無啦啦就劇情殺話咁易畀Joe攪掂

Kate身邊班豬朋狗友上半季就嫌佢哋出得多 下半季就全部失晒蹤咁,菲比同條仔嗰度完全唔知做乜,對劇情毫無幫助,無啦啦條仔仲死埋都唔知做乜

最頂唔順就係Nadia同Marienne嗰度,雖則話Nadia睇開偵探小說,但咁輕易就發現到Joe呢個心理遊戲高手有問題仲勁到起埋個密室出嚟,夾硬咗啲,Marienne叫佢唔好報警嗰度又係痴線,仲可以夾計扮死走得甩,成件事好難令人信服

最後Joe响玻璃倒影係Rhys,即係佢其實仲係痴線緊,同Kate印講互相令對方走向善即係失敗,但我真心覺得第四季已經夠爛唔想有下季喇

睇晒四季,三個女主角入面始終最鍾意Love,唯一一個可以同Joe匹敵(痴線程度)、亦敵亦友嘅夫妻關係其實幾好睇,演技上亦都覺得Love>Kate———>Beck,記得上季結局睇到佢死真係個心都實晒

真心夠喇,Joe,byebye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞