[Netflix] 安眠書店 You season 4

666 回覆
46 Like 4 Dislike
kate 淨係知佢殺左Love??
唔知佢殺左咁多人
仲要番paris 住番同一間屋唔搬走
都有權有勢殺晒佢所有仇人都得
根本冇野可以寫

見到Joe訓醫院以為佢兩個安全
點之突然暴走出院自由殺人
S1 Joe殺完人之後接近比警察發現最後又走得甩好刺激
呢家變成零破綻想殺邊個都得
有叫Joe殺Rhys
之後仲專登留DNA想joe 比警察拉
但真Rhys 係唔識Joe
呢位師兄好勁岩岩睇完中撚哂
其實選擇跳橋已經係代表Joe揀咗善良一面架就算佢冇死到 都係做咗選擇 rhys都唔應該存在喇
可能係唔想下季太難寫 所以轉個頭Joe哥又殺多件同嫁禍學生妹 最尾塊玻璃仲出返rhys個樣
根本乜鳩都冇改變到

睇款呢套嘢好想做長命美劇 最後個集主角做咗d咩都好到最尾都會打回原形 最緊要有下季
其實最鍾意睇Joe stalk女女既過程
由其佢獨白個種自我ff又自戀病態痴漢 好撚正
但今季剩係講班垃圾有錢人 走左味
加上就算再有下季都已經唔會再有love個種對手Joe & Love先係perfect match
但屌你老母會唔會係為左Marienne呢d咁劣既女由s3講到s4 我再屌多次你老母個編劇 仲要Marienne唔洗死食屎啦屌你
當初part 2 trailer 放love出黎 我屌你老味咁樣撚左我一鑊仲嬲
完全接受唔到 搞到直頭覺得家下既Joe仔 直頭唔配當初同Love一齊
跳海 失憶重新再嚟
明明第一、二季係有講少少joe童年嘅慘況
一路以為之後會講佢阿媽點解唔要佢或者發生咗咩事
屌 編劇好似完全唔記得咗佢老母咁

點解第一二季舖咗d伏線
完全唔講㗎!
好彩冇睇到ching 呢段,自己又冇估到
所以個flight club twist 都幾驚喜
即刻幫呢季加好多分

今季即係主要交代joe 終於由內心充滿矛盾、掙扎、自圓其說嘅變態佬,變成接受自己、唔再有同理心嘅psychopath

以後joe就只係典型嘅冷血殺手(好可惜)
成套野最正係睇啲內心獨白 而家變左pure evil 下一季應該無咁吸引
好同意
跳海嗰吓接受完自己 覺得自己殺咗好多人 選擇了結rhys人格同自己
然後醒返之後就yeah冇事啦 有權有勢 又可以殺人lu 完全0掙扎
我覺得係真嘅joe 死左 留低嘅係rhys 人格
城堡地牢個到唔合理
唔係kate救佢地都燒死左
最襯始終都係Love
Marianne真係on撚鳩 呢條仆街真係應該要死啦

一開波報警,等啲警察黎捕佢咪得囉
坐監坐到忽撚咗,話唔好報警都傻傻地
累撚死印度妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞