去gym淨係做機有冇問題?

291 回覆
227 Like 9 Dislike
低能仔你咪答咗自己囉 最重個一下叫1RM
唔使跑10次先當係紀錄啊
落樓下,免費
所以咪同次數冇關係囉
我不嬲都係話rm係一個重量係你自己先會答人1rm係一次
索性工都唔返

全職望女
你答到我未啫?
咁如果有一日我舉1rm但屎忽痕half rep咗,係咪代表我做完之後1rm唔同咗?
做咗半年量咗次
你就真係仲好意思話人嘔心
A "1RM" signifies the maximum resistance a person can move in one repetition of an exercise.

in one repetition of an exercise.明唔明呀屌你老母
入啦 岩你呀
Signifies the maximum resistance

唔好淨係睇到自己想睇嘅嘢就算啦小朋友呢個態度出嚟做嘢好輸蝕㗎
無問題
志在做下運動啫

平時玩開其他運動
Gym room只係輔助2-4星期先做一次
每次都係淨做機、引體、dip, situp
夠晒
你又係邊到高層呀白癡
樂進學校全級第一?
啞鈴所謂練埋核心、增加動作軌跡呢啲花巧野騙局黎
ON9仔
你肯答我未啫?

我一下最多舉到100kg, 但我訓練嘅時候做90 kg,係咪代表我就舉唔到100 kg?
兩樣嘢有冇關聯性?
我問你repetition 你就highlight resistance
我手下咁做野我叫佢辭職番屋企啦
屌你老母咁你1RM 咪係100KG 唔係90
你訓練可以叫自己 90KG X3 as working set
but 90kg is not ur 1RM
唔做機你D錢係比個架同bench?邊樣貴D
你終於明白

但你之前又質疑用5rm重量做3下個重量就變咗唔係5rm
我由第一句已經講緊n rm係重量
咁究竟我講working set 用5rm做到一兩下淨有咩問題你答到未?
係咪我冇做盡,嗰個重量就變咗唔係我既rm?

你自己打咩呀弱智 係你自己講90KG 係你RM呀低B 仲問
ON9
做Gym一定純為大隻?
提升運動表現唔得嘅?
算啦, 放過佢
人係神所做, 耶穌都接收去愛最窮最失敗既人, 所以唔好發怒歧視世上卑微既人, 將怒氣化為憐憫佢教化佢, 袋錢入佢袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞