去gym淨係做機有冇問題?

291 回覆
227 Like 9 Dislike
樓主做左機先啦 慢慢養成習慣 如果想進步自然就會練埋其他野
以佢邏輯,去到要飲水機斟返幾升水返屋企先回本
hater 怪來, 禾宜蘭吹雞班馬, 叫晒蝸牛, 鼻涕蟲, 海參, 蚯蚓, 全部入來執條友一劑

禾地一人吊佢一下都爛屎忽啦
大重量訓練Working set做5rm左右重量,1,2下 in reserve 有咩問題先?

你答撚左我你#79 up mud 9先啦又RM 又reserve
禮義廉
hater 怪來, 禾宜蘭吹雞班馬, 叫晒蝸牛, 鼻涕蟲, 海參, 蚯蚓, 全部入來執條友一劑

禾地一人吊佢一下都爛屎忽啦

你去淨係沖涼都得啦
食放題食回本

呢個比喻好中
247啲機反人類
識唔識Repetition點解呀傻閪 第一組做到6下 第二組做得一下咁係咪Repetition呀 弱智真係弱智 仲喺到死雞撐飯蓋 肯定係啲傻閪排骨MK仔以為自己好撚大隻
我俾五百幾蚊隔日去玩下跑步機都係咁
我嗰句係覆緊你話”有下數淨就唔係rm”

但n rm不嬲係指緊一個重量,同你做嗰組幾多下數係冇關係
我一開始係話working set做到有下數淨
即係舉例我而家用5rm(100kg)推胸做3下一set,我冇做盡5下就係咪代表100 kg唔係我5rm?

而家係你自己燥底諗都唔諗就理解錯左人哋意思,然後仲要一句就屌人老母喎
你打咁撚多都冇人明你噏乜春
你唔明都正常 因為你本身就弱撚智
如果你可以做10下,咁5下點叫RM
RM 係 RM 次數係次數
你真係低能到好撚可悲
機先貴喎
所以我咪叫你睇返自己條link,人地即n rm係重量定下數
睇清楚再覆啦
咪繼續撐囉 講咁耐都冇人認同你
喺度丢架好啦 出到去講呢d會俾人笑架傻閪
人哋問你1 RM幾多,你係咪會答一次
連RM定義都有得嘈
民建聯一定仲有大把市場
黐撚線除咗一次你仲可以答啲咩
247成六十間

其實好方便
原來人地1RM幾多你會答一次 咁冇野啦 唔使討論落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞