邏輯題:如果「黃」唔一定係好人。可否推論「藍」唔一定壞人?

425 回覆
89 Like 600 Dislike
講「黃藍是政見,黑白是良知」都講咗好幾年啦
咪臭係,幾時風向變左黃營多社會賢達
仗義每多屠狗輩
好撚醒呀

有無人鍾意飲雞汁?
https://lih.kg/872614
個d假手足黎
黑警唔只係個人操守問題,係制度問題

721成個大西北警察,即使無份策劃、都配合隻眼開隻眼閉
之後亦唔會有內部調查
到成立國安警,你咩部門都要配合拉政治犯
係,就係拉「圍內初選」就未審先坐2年既人
咁咪姐係你唔係手無寸鐵
宜係你係唔夠打
係 上面班小黃人話自己做鍵盤戰士推手joke出去好道德
出去比人打 又扯埋司法制度
同cctoy講野仲曬氣
咁你地啲臭閪蚑那賤蛆唔係手無寸鐵 宜係你地唔夠大日本皇軍打
你呢個咩假設黎
事實上係咪有組織 有裝備 有成熟既通訊系統
你講
你地臭閪蚑那打劫香港人最有道德
其實呢條友又想冷諷刷存在感
但係又唔中point
好難覆你嫁窩。。。
你地臭閪蚑那啲南京蛆有晒喎

俾大日本皇軍斬頭又年年係度嘈
你自己咪cctoy連登仔
你地臭閪蚑那打劫我就係point

大日本皇軍一定係壞人,慰安婦一定係好人覆我未呀臭閪蚑那賤蛆
屌你老母支那侵略者咪撚再侮辱英雄義士
2014年夠和平未?
結果點?

你幾時賠番隻腳比人?
唔可以。

因為美軍唔一定係好人,但納綷德軍全部都係仆街。
Oskar Schindler (German: [ˈɔs.kaʁ ˈʃɪnd.lɐ] (listen); 28 April 1908 – 9 October 1974) was a German industrialist, humanitarian and a member of the Nazi Party who is credited with saving the lives of 1,200 Jews during the Holocaust by employing them in his enamelware and ammunitions factories in occupied Poland and the Protectorate of Bohemia and Moravia.
哦咁藍面黃底既人都可以係好人。
藍得就係壞人。壞到貼地!
學生為社運犧牲生命,藍人話抵死,仲話人係天使。
呢個世界唔係所有野都可以用二分法解決
咪話左美軍唔一定好人囉。點二分呀?
咁如果有個人藍得黎平時又做義工又捐血又捐錢比保安局又助養非洲兒童又點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞