邏輯題:如果「黃」唔一定係好人。可否推論「藍」唔一定壞人?

425 回覆
89 Like 600 Dislike
對對對
女唔一定係雞
但係你老母一定係女人
簡化咗你嘅 statement
If not all “A” is “B”
Then
Not all “C” is “D”

咁你覺得有無邏輯
唔好意思,其實我既opinion係藍絲既定義係反警而又熱愛民主,你前設錯誤
不嬲好壞係人格
黃藍係立場
根本無關係
係連登仔先用顏色判斷人人格
仲要隻色黃定藍係跟連登仔自己喜惡幫人油上去
夾硬油人黃藍再去讚/屌人
姜濤之前係連登勁黃
之前呢條金瓶梅都力撐viu啦
條藍絲支持國企藍撚到
唔一定係壞人=唔一定係好人

咩係唔一定?30%50%70%?
藍絲基本上應該係唔可能睇事實嘅勢力嚟
點會有好人做呢
咩叫藍絲?咩叫黃絲?
有去示威但唔想示威者阻鐵算藍定黃?
支持民主但因為示威無晒遊客生意搞到破產所以反示威算藍定黃?
想警察拉晒d示威者唔好阻住晒但立法會投梁天琦算藍定黃?
課金比大J食沙律但又食元氣睇viu算藍定黃?
宣誓做AO但課金支持612算藍定黃?
做警察但無打過示威者,專心搞緊其他商業罪案算藍定黃?
結論=邏輯係垃圾
判論人地好唔好人果個人一定唔係好人
咩叫藍絲?咩叫黃絲?
有去示威但唔想示威者阻鐵算藍定黃? 黃
支持民主但因為示威無晒遊客生意搞到破產所以反示威算藍定黃? 藍
想警察拉晒d示威者唔好阻住晒但立法會投梁天琦算藍定黃? 藍
課金比大J食沙律但又食元氣睇viu算藍定黃?港豬
宣誓做AO但課金支持612算藍定黃?黃
做警察但無打過示威者,專心搞緊其他商業罪案算藍定黃? 冇資料
即係上到去叫係殺人都你都ok
係咪咁?
人哋邏輯題嚟㗎 你有冇邏輯理解㗎😂

冇晒縮返入你老母個閪度啦
呢個問題你問返林景楠同阿布泰支持者
咁係咪要死左件先得?
仲未計咁多單「無可疑」
邊到黎外國同貴支一樣?

貴支那同臭港係最後一批國家先黎話共存
一個抗疫成班人炒哂車之仔仲要勁厚面皮咁話自己無錯

黨安法實施左之後開唔開心呢
數字話哂你知咩事
前面講左唔講啦
坐監又點?
家下香港又好有前途?
屌你班支畜講左幾頁
都無人敢覆我美麗新香港下咁多靚地皮流標
屌講咁多都哂口水
有哂數據成班支畜互含自我感覺良好
當警犬犯晒所有警例同人權公約仲覺得藍只係立場
你咁諗只證明你係弱智同冇良知aka壞人
黃唔一定好人
但藍一定係壞人
因為政府既壞事有晒live你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞