邏輯題:如果「黃」唔一定係好人。可否推論「藍」唔一定壞人?

425 回覆
89 Like 600 Dislike
藍嘅係人咩?奴隸係人嗎?畜牲係人嗎?呢個真係一個好問題
到最後你班奴才發現自己同佢地一樣都係被政權迫害

到時真係黑色笑話
喂答得我未?
搵個講野正常既藍屍黎睇下ok?
連登仔大部分去係垃圾公屋仔添啦
係你啱
你勁黃講既一定係真理
拿我講道理既
一件正常既藍kol都無
咁叫人點信先?

呢個已經唔係黃唔黃
係有無腦既問題
講開邏輯
呢個post講黃絲唔一定係好人,藍屍唔一定係壞人
咁你提左好多黃係壞人既事例去證明黃都可以係壞人
呢樣我無意見既

咁我咪提左好多事例去證明藍屍係壞人去證明藍必然係壞人
咁你要反駁我就應該講下藍屍有咩好人好事呀ma
但你唔係講有咩好人好事,而同我講我地藍屍點樣壞點樣賤去「贏」你班黃絲

你做埋d咁似五毛行為既野,好難唔令人認為你唔係五毛wo
當然啦,我唔會話你係五毛既
只係你既邏輯係支那式邏輯
常人理解不能
正如二戰德軍都有好人
但稀有到要拍電影
黃藍既利益出發點都唔同
黃既反抗政府坐幾年監
但藍既就因為自己番唔到工而鬧示威者

最自私自利既一定係藍
罷工好似係冇一致既共識,所以有d有罷,有d冇罷。如果有一致既共識,成件事會再強化d.

相反有黃人冒住坐監風險都要出
但藍既相信冇一個會願意坐監
以前邊有分得咁開藍黃

你係咪18碎啱啱畢業可唔可以惡補下香港選舉歷史先嚟搭嗲
又捉1隻
藍絲贏到開巷都蠢?
黃既多數都係想借場運動做生意搵著數
只有特別蠢果班真心膠衝出去坐監
咁推論其實藍都唔一定係蠢人架
大部份黃絲
咁多黃人要坐監仲正唔正常
淨係知黃輸到敗走坐監都重要搖旗吶喊話自己係好人
香港有撚警,得公安鎮壓樓豬呢啲死賤種啫

當然,佢個濕鳩腦接唔接受到佢自己係佢口中所述賤種蠢人藍紅蛆蟲,佢個閪腦接唔接到自己咁撚柒以為改變到人對政治事實匪共五毛係賤種獨裁暴政嘅基本睇法,WFC
山頂 (選區)
1994年-1999年 梁永安 無黨籍
2000年-2003年 田北俊 自由黨
2004年-2007年 林文傑
2008年-2011年 陳淑莊 公民黨
2012年-2015年 陳浩濂 自由黨
2016年-2017年8月11日
2017年11月27日-2019年 楊哲安
2020年-2023年

真係分到咁開 又咁多有錢人係黃
陳淑莊會輸?
唔睇表現真係睇黃藍?
藍輸 多數係表現差先比人反枱 黃上完咪又係比人反cap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞