邏輯題:如果「黃」唔一定係好人。可否推論「藍」唔一定壞人?

425 回覆
89 Like 600 Dislike
推論藍絲係唔係好人根本唔需要論證黃係唔係壞人
討論贏輸根本無意義
有d人去左坐監覺得輸左
有d人去左移民覺得贏左
有d人因為無左大陸客收入大減
有d人發示威財盆滿砵滿
無答案的
條on9唔會pin
咁點解唔關事
一個人政治支持民主自由 世界和平 跟住鐘意打老婆,同一個政治立場種族主義 反人類主義 跟住鐘意打老婆。

呢兩個人同都已經有品格高底既判斷 邊個較好既判斷。

佢既政治立場就係包含喺一個人既行為裏面,一個人好唔好人係睇佢眾合既思想行為,政治立場係入面既其中一樣。
師兄覺得 given everything is equal,民主主義支持者一定係高質過種族主義支持者?
搞撚笑咩 呢十年u grad十個有九個都黃
邊到有神聖化

係藍營kol話男殺女姦呀ma
咁藍又贏左d咩?
睇佢cm就知佢訓撚左10年啦
點解講極你都唔明都話依家只係講緊黃藍
黃夠話毋寧死
至少你啲黃屍收哂皮先啦
U GARD同高層有關係?
最多咪同中層有關係 咁我咪話中層係黃

吹大D啦, 反正無DATA 近100年U GARD都係藍架
近10年係黃你話係就係囉, 反正大家都係吹
真係咁黃就無人考PI EO AO啦
幾時都話CCTOY最撚叻
幾時水人出去遊行??
但u grad同尊業人士有關係
有哂data你又唔信
咁幫你唔到囉
藍 都唔撚係人
我見到好多藍畜收左皮
仲要死剩把口係到死頂

黃屍收左皮又點?
家下咪又係要死死地氣求返班人留港搶人才
收咗皮咁點?冇㗎,你兩年前出嗰啲post仲有冇人敢喺香港講吖,藍絲就乜都講得,爽囉
同埋而家係求外地人才嚟,唔係求黃絲留低,啲政策冇target你㗎,黃絲自視過高少陣係咪會死

https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=494702
黃藍都係政見啫
真實來講,其實黃人好多都係仆街,搞生意呃錢
對住你班又蠢又白卡又唔面對現實既藍屍
黃有自豪感好正路

係咪求黃絲留低就心裡明白啦
出面公司出post出到傻
再睇下堆jb
會唔會係要你班藍屍呀

個個國家都搶人要
香港有咩咁馨香一定要人黎?
*JD
其實都好簡單姐
支持保障人權支持言論自由既人,都可以係一部份好一部份壞
支持(或者實際上做)打壓言論自由同人權既人,一定係仆街
輸到仆直都有自豪感,黃屍無愧係精神自瀆高手,睇下監倉有幾多你啲手joke先啦

話人唔肯面對現實現實就係好多手足比人拉左入去坐監,你對於呢個現實有咩睇法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞