【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(3)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
原來好多人都有拖拍
妹妹仔仲未出現
一定係有拖拍

上回講到結果佢哋都俾人請離開~
月月就好爽咁~飛揚就慘啲~成身都係紅酒~
都話咗只係唔理飛揚感受㗎啦~
唉是旦啦...
月月話要去貓貓Cafe傾返頭先個Job喎~
明知飛揚係不受貓貓歡迎人物都要去~
又係勁多貓貓黐住月月~連Ca姐都有貓貓玩~
其實啲貓貓係黐女仔㗎囉~
佢哋三個繼續邊食邊飲邊傾公事邊玩貓貓(佢哋兩個女仔玩...飛揚冇份...)
要傾嘅都差唔多傾晒...細節都有好好咁傾過...
阿月就再三提點:「咁大家就以我哋頭先所得出嘅總結返去寫返份詳細報告喇喎~」
「嗯嗯~」Jessica都好積極咁點點頭~
阿月碌碌部電話:「喺Deadline前大家都要再一齊坐低傾一次先去同個客匯報...」
Jessica都仲係好積極咁點點頭:「明白~」
「咁好啦...」阿月點點頭,「嚟緊我同飛揚就係要去同個客匯報...會帶埋你去...份報告Send咗俾你~你睇睇同埋聽聽我哋點傾法~」
Jessica又好積極咁點點頭:「好~」
望到Jessica個積極樣...真係幾吸引...
嗱嗱嗱飛揚所指嘅吸引唔係話鍾意嗰種吸引!
係...對工作嘅熱誠...
飛揚唔知大家有冇同一種感覺...工作得耐...係會磨蝕...係會漏氣...
總係提唔起幹勁...就算係放完假返嚟又好...加人工都好...
之但係...當有一個青春嘅新人突然喺你面前出現...呢份幹勁...又好似重新燃點起嚟!
痴線啦...邊有咁易燃點吖?純粹覺得青春真好~Jessica好Charm姐~
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 03-些微轉變] PART 04

我同阿月就傾傾等陣要匯報嘅報告...

Jessica一邊睇我哋份報告,一邊又好留心咁聽我哋傾。

同阿月夾咗咁耐,一齊做過咁多Job,基本上都冇乜問題。

大家嘅意見同見解都好一致。

唔使花太多時間就傾好晒~份報告又冇乜嘢要改...

「好~~~」阿月起身伸個懶腰,「咁我哋出發~」

離開充滿可愛得意貓貓嘅咖啡店,我哋就行去搵個客。

個客間店舖都係過幾條街~經幾條天橋就到~
早咗五分鐘去到,侍應就帶住我哋去一間以玻璃間開嘅VIP房坐住等。

冇錯~今個客都係做餐廳嘅~其實我哋啲客路大多數都係餐廳食肆啦~

坐咗一陣...

一個四眼All Back髮型睇起上嚟三十出頭嘅男人就行到入嚟:「有勞有勞~」

阿月就帶住我哋企起身:「岑生你好~」

呢個岑生就係我哋嘅客...其實係呢間餐廳嘅經理...亦都係香港區總經理。

詳細我就唔多講喇~總之呢間餐廳係跨國大集團旗下㗎啦~

我哋匯報嘅對象,多數都係呢啲級數。
岑生面帶笑容咁望一望我哋:「坐~坐~」

大家都坐好後,阿月就開始匯報。

都係同平時一樣,負責匯報嘅都會係Team Leader...即係阿月。

不過接住落嚟...今日之後我同Jessica接嘅Job...就會係由我帶...我係Team Leader...

究竟我做唔做得嚟呢?能否勝任?有冇阿月咁叻咁出色?

今次比起平時,我更留意阿月...

我要好好咁學習...好似阿月咁...甚至要比阿月做得更好!

除咗我,大家都好留心咁聽阿月匯報...當中岑生直頭眼都唔眨咁望住阿月...

真係咁專心?喺匯報上?喺工作方面?

我睇就...唔似喇...
成份匯報都匯報完畢後...

岑生向阿月握握手:「真係辛苦晒你哋~份報告好充實~對我哋公司未來嘅發展好有幫助~」

阿月握住岑生隻手,點點頭:「能夠幫到你哋實在係我哋嘅榮幸~希望貴公司嚟緊可以俾我哋繼續同你哋合作~」

岑生仲係握住阿月隻手,點點頭:「一定一定~」

阿月都仲係握住岑生隻手,帶住微笑:「咁我哋走先喇~」

岑生仲係握住阿月隻手唔肯放咁:「呃...羅小姐...介唔介意傾多兩句?」

「哦!哦...」阿月有啲錯愕咁點點頭,再望一望我同Jessica,「咁你哋出去出面等等我。」

『好...』我同阿月點點頭後,就帶Jessica行出餐廳。
我同Jessica行出餐廳,企喺門外望住仲喺玻璃VIP房裡嘅阿月同岑生有講有笑咁...

Jessica都實玻璃VIP嗰邊:「阿月前輩好受歡迎呢~」

『哦?哦...佢一直都係咁受歡迎...』我身上嘅紅酒漬咁突出,嗰個岑生都唔望多一眼...只係眼甘甘咁望實阿月...

「你同阿月前輩...」Jessica打量我一眼,「識咗好耐㗎喇?」

『哦?哦...都真係識咗好耐...』我只係隨便答一句...就見岑生送阿月出嚟...

岑生送阿月出到嚟門口,就同佢揮揮手:「咁再聯啦~」

阿月都同岑生揮揮手:「再聯~」
等到岑生行返入去...

阿月就同我哋講:「今日要做嘅都做晒喇~跟住就可以返去寫報告~」

Jessica充滿住熱誠咁點點頭:「嗯嗯!」

阿月又帶住微笑咁問Jessica:「係唔係好輕鬆呢~」

Jessica都帶住微咁點點頭:「OK吖~」

阿月就古古惑惑咁:「做落就知唔輕鬆㗎喇~」

『係吖係吖...你睇我就知啦...無啦啦俾人潑到成身都係紅酒...』又唔早啲講...等我帶定衫換都好吖...

阿月對我莞爾一笑:「真係好小氣㗎陳飛揚~講到而家都仲講緊~」

『咩講到而家吖?過咗好耐喇咩?件衫仲係紅色㗎!紅色㗎!』

「小氣鬼~小氣鬼~小氣鬼~」
大家再傾多一陣...

阿月作最後總結:「好喇~大家真係要記得返去寫好份報告~唔好到最後一刻先交吖!」

『係喇長氣...老人院都唔收你...』成個阿婆咁...

阿月谷起塊面豬登:「我拎個葫蘆收咗你吖再嘈!」

『係吖係吖...』冇你咁好氣...『Jessica使唔使車埋你?』

Jessica帶住微笑擰擰頭:「唔使喇~我自己返去得喇~」

『哦咁好啦...聽日見~』

「嗯~聽日見~拜~」

同Jessica揮揮手,望住佢嘅背影越行越遠...
『喂咁又使唔使車埋你吖?』我冷眼打量住阿月...

「唔使喎~我有地方去喎~」阿月得得戚戚咁~

『唔好掛住去街吖...記得返去寫好份報告吖...唔好到最後一刻先交吖...』

「你同你自己講吖?」

『同緊你講吖...』

「收皮啦~陳飛揚~拜~」

『拜...』

望住阿月嘅背影越行越遠...消失喺人群之中...

呢個鐘數...啱啱好返去食餸~
揸返架車返入屯門~

冇阿月喺身邊嘈住晒~揸起上嚟都定啲~安全啲~得心應手啲~

輕輕鬆鬆咁喺街市買餸~

『搭多棵蔥得唔得吖靚女?』

「得~見你咁靚仔咋~」

都係買返啲家常便飯~
『斬舊瘦啲嘅得唔得吖靚仔?』

「得~呢舊吖~夠瘦吖~斬多咗俾你添喇~」

都係買啲欣欣鍾意食嘅餸啦~

買好晒餸之後,就行返屋企。

就喺我邊行邊睇睇有冇買漏啲乜...差唔多行到去屋企樓下...我驟眼好似見到前面有個白色身影經過...

我隨便一望...望向前...就見到有個著住...白色校服裙嘅女仔...行喺前面...

就喺呢一瞬間...我好似俾眼前呢個著住同欣欣同一套校服裙嘅女仔吸引住...

呢個...嬌小玲瓏...睇起上嚟...應該係啱啱先升上中學嘅...初中學生妹...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

我好似著咗迷咁...一直跟住眼前呢個嬌小玲瓏初中學生妹...

細細粒粒...手手腳腳都好白...

而且仲要紮住高馬尾...睇到條頸都係又白又滑咁...
做咩咁嘅樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞