【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(3)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
「我就不了~」賣藝擰擰頭,「我心有所屬㗎喇~」

『我夠心有所屬咯...』我望住阿月...同幾個女同學越行越遠...

「可惜...襄王有夢...神女無心呢~」賣藝半帶恥笑咁擰擰頭~

襄王有夢...神女無心...

望住遠處...已經行到遠一遠嘅阿月同幾個女同學嘅背影...快要消失喺我眼前之時...

阿月嘅背影慢慢變成灰色...

整個空間開始碎裂...

掉落...粉碎...飛散...
當我再次有返意識之時...再次睜開雙眼之時...

『襄王...有...』夢...夢...係發...發夢?

我定一定神...望住白色嘅天花板...

點會又...夢見返以前...

中學時...第一次見到老婆...

唔係...唔係...已經唔係老婆...我哋離咗婚㗎喇...

我遇上佢...就係因為佢嚟我哋學校實習...上我哋英文堂...

唉唔好諗喇...我都唔想再諗起...係唔知點解又會夢見...

喺鬧鐘都未響之前...就夢醒...
我熄咗個鬧鐘...繼續瞓喺床上...呆望住天花板多一陣...

然後...都係起身...

去梳洗咗先...今日係星期一...要返工...欣欣都要返學...

梳洗完之後...就係要叫欣欣起身...

“咔...”打開欣欣房門...

見欣欣仲係瞓得好冧咁~我就行到去佢床邊,拍拍佢膊頭:『起身喇~夠鐘返學喇~』

「唔...唔...」欣欣好似唔願醒咁...

『喂~懶瞓豬~』我再拍拍欣欣膊頭,『要起身喇~』

「唔~唔~唔~~~」欣欣明顯就係唔願醒...

又賴床...尋晚好夜瞓咩?
『喂~再唔起身梳洗就食唔切早餐㗎喇~』成日都係咁...都叫咗早啲瞓㗎啦...朝朝起身返學都要我叫勁耐先肯起身...

「唔~唔!唔!!!」欣欣扭兩扭...

『喂~遲到喇~快啲起身~起身喇懶瞓豬~』我推幾推欣欣~

「醒喇醒喇...」欣欣差啲瞓到流口水,「醒喇...醒喇...」

『都未睜開眼...』明明仲喺夢中啦...

「睜喇睜喇...」欣欣勉強咁睜開眼...

『咁起身啦~』我雙手拉住欣欣...

「嗯~」欣欣就拉住我咁起身,坐喺床上。
欣欣捽捽眼...

「嗚吖...」又打個大喊露...

『唔好再瞓返喇!快啲去梳洗喇!我去整早餐喇~』我就行返出欣欣房~

「嗯嗯...知道...」

明明細個嘅時候,欣欣嘅媽咪叫佢一叫就醒...唔會賴床...

反而越大就越賴得勁...

係唔係因為...開始到咗反叛期?

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

反叛期吖...欣欣一向都好乖好懂事...

唔通...真係...

欣欣而家呢個年紀...正正就係好反叛嘅時期...
原來飛揚食Miss
徐老師 唔係應該 Miss Chui 咩?
係囉
Chu唔係朱咩
係俾Miss食
Chui Chui Chui Chui Chui Chui 抄返六次
打少咗個i添 改返先改返先
今日點呢
唔止中文 英文都經常打錯字
你之前嗰啲冇打錯㗎呵
之後 之後 之後 之後 之後 之後
屌 真係會傳染
我Check過之後嗰啲係啱㗎喎
冇錯 錯字係會傳染
Check過係啱
可能因為我懶轉中英輸入 所以C&P 但又Copy漏咗個i 所以今日成Part都錯晒
充實
攰唔攰先
少少 但係係值得嘅
好順利喎
飛仔大小通吃
定係你食過 Miss Chu 所以潛意識打左出黎啊
俾兩母女吃姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞