【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(3)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike

上回講到都唔知欣欣係唔係反叛期~
飛揚煮好早餐~欣欣就啱啱好梳洗完撐檯腳~
欣欣好鍾意食飛揚煮嘅嘢~咁都好吖~煩少樣~
食飽欣欣就換校服~俾飛揚𥄫到裸背喎!
做乜唔閂門吖?細個都唔係咁嘅!
又奇怪喎!欣欣細個好小心!越大越唔小心咁嘅?
唔知咁多!飛揚都係洗埋啲碗碟先!
欣欣換好校服就著埋對婆仔鞋返學~
飛揚都準備返工!
揸車去老地方等月月~
月月又遲到喇!都唔止!仲要嫌飛揚揸得慢!
『你咁叻你揸喇...』朝朝都要飛揚做柴可夫...
「好吖~你唔驚咪俾我揸囉~」阿月得得戚戚~
『唉怕咗你...你呢個左右不分嘅人...都唔知個牌點考返嚟㗎...』飛揚都係安安全全咁揸好...
「咩左右不分吖?」阿月冷眼打量住飛揚~
『舉隻左手嚟睇吓...』飛揚打左燈...
「係~」阿月舉起隻右手~
『舉隻右手嚟睇吓...』見冇車先Cut線...
「係~」阿月舉起隻左手~
『咁咪左右不分囉...』
「你理我吖~總之就俾我考到個牌啦~」
『你呢啲咪就係馬路炸彈囉...』
「咩馬路炸彈吖?」
『噢Sorry...一定唔係馬路炸彈啦...係馬路核彈啦...』
「專心揸車啦咁多嘢講!」
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 03-些微轉變] PART 02

「點解屯公朝朝都塞車㗎?」阿月碎碎念...

『所以咪叫你準時囉...』要預埋塞車㗎嘛...

「過佢頭啦!」

『點過姐?』

「Cut去快線啦!快線行緊喇!」

『Cut咗過去咪又係塞住...』

「塞住咪Cut返去中線囉!」

『Cut嚟Cut去咪仲慢...』
「點會吖?」

『點會唔會吖?』

「唔試過點知吖?」

『唔係乜都試過先知㗎嘛...』

「郁都唔郁...Cut過去啦!」

『哎吖你靜啲啦...』

「哎吖你快啲啦...」

『哎吖你搞到我好危險吖...』

「係你唔可以一心幾用咋嘛...」

『咁你俾我專心揸車啦好唔好?』

「揸咩車姐...都冇郁過...Cut過去啦...Cut過去啦~Cut過去啦!」
我就一路俾阿月煩住咁揸...好唔容易先駛過屯門公路...總算俾我安全咁揸到返嚟公司。

「你手車真係好唔掂吖!差啲遲到喇!」阿月快快手手咁拍卡!

『你準時啲就唔使咁趕啦...』怪我手車唔掂...我呢啲叫安全駕駛...

不過總算趕得切返嚟公司~冇遲到~

阿月冇理我咁多,同其他同事講:「早晨~」

「早晨~」

「早吖阿月~飛揚~」

『早吖...早吖...』

「早吖~你哋又一齊返吖?」

「早吖~係吖又差啲遲到!佢手車好渣㗎...」

『係你遲到咋!』

「哈哈~你兩個真係吖~」
同一眾女同事講早晨,又講兩句咁...阿月就唔理我咁多...谷住塊面咁行返埋自己位。

唉...我都唔理佢咁多...返埋自己位...

打開MacBook...望望個Office...唔係好大...全女班...

係吖...我哋公司就唔係大...而且仲要係全女班...

接Job時都會請啲男Part Time嘅~不過Full Time就淨係得我一個男仔...同埋...

然後就有個身影喺門口行咗入嚟...

每個女同事都會同佢講:「早晨吖孔老闆~」

係老闆返嚟...

冇錯!成間公司淨係得我同孔老闆係男!其他全部都係女女女女女女!

所以點解嚟緊帶埋欣欣去公司船P都唔怕蝕呢~
唔怕俾老闆睇蝕?

公司都已經女女女女女女啦~要睇都目不暇給啦~

而且咁耐以嚟,都唔聽見老闆有同過邊個邊個女同事搞埋一齊~

係咯...點解老闆請咁多女女女女女女返嚟做後宮...都唔寵幸...

孔老闆帶住和藹可親嘅微笑點點頭:「早吖~早晨吖~早~早吖早吖~」

每個女同事都會打個招呼~只要佢經過...行過...

『孔老闆早晨...』當孔老闆路經我個位,我當然都要同老闆講早晨...

「早晨吖飛揚~」孔老闆都係會帶住和藹可親嘅微笑向我點點頭~

呼~好彩姐~早老闆少少返到~

大家打工仔都知咩事㗎啦~遲過老闆返工係唔好㗎嘛~
不過講真...我哋嘅孔老闆又冇乜所謂咁嘅~

總係會帶住和藹可親嘅微笑迎人~

總係好似...冇乜所謂...冇乜所謂~

隨和之餘...冇乜野心咁~

孔龍...孔龍...個名真係夠晒猛...但就同人設成一個反比囉~

所以我聽到阿月話老闆想開新Team先覺得奇怪咋嘛~

係喎...講開新Team...又話有新人跟我嘅?人呢?

話口未完...阿月就帶住個...女仔行過嚟...
我只係驟眼一望...未睇得清楚...

「嚟~等我介紹返~」阿月帶住個女仔行到嚟我身邊,「呢個係陳飛揚...」

我立即企起身!望清阿月身邊個女仔...

一個長啡髮...空氣瀏海...髮尾仲有少少卷曲...眼大大鼻尖尖瓜子口面...皮膚白到識發光嘅少女...

睇起上嚟...啱啱廿歲出頭?

阿月繼續介紹:「呢個係新請返嚟嘅同事,謝思嘉~Jessica~」

『你好你好Jessica...』我伸出右手,『叫我飛揚得㗎喇...』

Jessica點點頭,同我握握手:「飛揚你好...」

嘩!好滑!Jessica隻手滑到呢...

唔係喎...我主動同女仔握手...仲要係新同事...好似唔係好啱...

我都係快啲縮返手!再尷尷尬尬咁點點頭...
阿月見我一面老尷,就半帶恥笑:「咁Jessica你就跟飛揚㗎喇~有咩唔明都可以問佢~當然都可以嚟問我嘅~」

講咪講囉...做乜恥笑我姐...

「係!」Jessica對手臂夾一夾對豐乳,點一點頭,「請多多指教!」

『多多指教...多多指教...』我一邊點頭...一邊偷望...

著住花花連身短裙嘅Jessica對波原來係咁大...

再加上短裙邊短到上大髀...成對雪白幼嫩嘅大髀就露晒出嚟...

仲有仲有...對白色嘅三吋高高踭鞋...

唔怪得好似咁高咁啦...唔係對高踭鞋嘅話...都矮我半個頭...

不過個身材就堅好!

瘦底...腰幼...大波...修長美腿...

雖然話日日都被全公司嘅年輕靚女所包圍...但Jessica更閃更亮!
阿月仲係半帶恥笑,再指指我身後個位:「Jessica~呢個係你個位~咁你坐陣睇睇我哋公司啲資料先~電腦可以隨便用~冇Set密碼~你可以自己Set返~OK嘛?」

「OK...OK...」Jessica點點頭咁坐低,「我都有用開~」

「咁好啦~」阿月點點頭,就拉一拉我,「飛揚過一過嚟傾啲嘢~」

『哦好好...』傾啲嘢?

我就俾阿月拉住咁行...行到去Staff Lounge...

「喂覺得點吖?」阿月古古惑惑咁打量住我~

『咩咩...咩覺得點吖?』阿月又想講乜吖?

「覺得Jessica點吖?」阿月個樣超古惑~

『咩吖?咩覺得Jessica咩點吖咩吖?』我就係覺得阿月會問啲奇怪問題!

「我係問覺得Jessica醒唔醒目吖?你諗咗去邊吖又?」阿月對我莞爾一笑~

『咪就係問咩醒唔醒目囉...』咩我諗咗去邊?係你問到衰衰咁!

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

「咁即係覺得醒唔醒目吖?」

『嘩我點知吖?第一眼咋喎!望咗一眼咋喎!』

「所以咪問你覺得醒唔醒目囉!感覺!用感覺!」
精神
冇啦
攰就抖抖啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞