Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
咩8g1?
1億 2億像素 係比影30倍100倍呢段數碼變焦用
100倍就會見到個分別

影前面1-10倍光學變焦, 影響唔大

好似係
唔單止係shutter lag嘅問題 用samsung影貓 10張得一半係清嘅 pixel就9張都係清
講真三星真係賣得貴
其實有好多選擇既
galaxybook 3 ultra證實咗我嘅猜想 仆街三星電子根本係特登慳皮,之前pro同而家tab s8系列都係用次等superamoled,然後賣街嘅支那電腦就全部用緊dynamic amoled
今年s23/ plus主鏡頭係咪同上年一樣
定係微調咗啲 ??(雖然都係50M)
用緊S10係咪即係可以等S24
S22U用8G1 CPU

同S23U 8G2 CPU係完全兩個世界
Galaxy S23 Ultra、Galaxy S23+ 和 Galaxy S23 將在 2023 年 2 月 17 日起於營運商、零售商及Samsung.com 發售,售價則有待進一步公佈。

比上年早,上年好似要二月尾先有
你又用返同一樣嘅字眼答佢
希望到咗cpu三個字好啲佢會明
24大概只會一樣
連8G1都唔識,我真係
其實今代幾好吖
下年細機都唔會俾2k你㗎啦
今代都冇咩compromise,ram囉可能,但老老實實唔care,用落都係咁
印象中大陸一向係貴啲?
好事嚟嘅
個個睇spec 睇到s30都會仲等緊s31
對samsung 嚟講依啲先好
細機永遠都係得25W差電
定係三叔覺得粒電細800mah就唔駛差快D?
我覺得呢幾代係需要嘅因為水火龍真係好大分別
學iphone 吱牙膏
其實今代幾好
但個個世界末日咁
小修小改都唔係壞事
同埋先行者係貴D
佢地就直接代入
老實講用Android不能不認識Snapdragon每一代嘅基本特色,因為真係會好影響部機嘅表現,唔似iPhone唔需要理會

865 = 上世代最後正常表現
888 = 第一代火龍 made by Samsung 用於S21
8G1 = 第二代火龍 made by Samsung 用於S22
8G1+ = 水龍 made by 台積電 Samsung無機用
8G2 = 核電冰龍 made by 台積電 用於S23

不過睇完D trailer 之後真係0新鮮感,未有鬼佬完整review 同埋自己街鋪上手,真係未有太大換機意欲 同上年由Xperia 1ii 想換S22U差太遠

利申 S22U 512GB
我係驚細23個震動sensor
之前唔知邊度睇到話細23個sensor係唔同plus ultra
要試下真唔真
無線充電15w>10w
前置40m>15m
依然係m11
samsung世一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞