Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
一定好多人奶嘢
上年dcfeve二手賣緊4千幾喎師兄
去先達都唔止2000啦
點解會講高通贏面高既?
雖然我都想高通贏同快啲出Nuvia
我覺得wifi7電話, 係今代真係未有需要

第一部wifi7 router發佈左冇幾耐, 當今年第一季賣街, 應該要$5000hkd以上
要普及 起碼係下兩代電話, 平民價router果邊先追得上

wifi7背後, 仲有本身 2.5g 10g lan去support
你屋企所有野行緊1g 2.5g lan既話, 係咪真係好急用wifi7

"今代" 我就唔會將wifi7睇到咁重
wifi6都未普及
S10都收到Wifi 6
S23閹WIFI7真係笑死
wifi 6算普及㗎喇
s10都已經有

不過WiFi 7就真係未算關鍵
即係samsung都預呢部機玩短時間一兩年到
一兩年內wifi6都應該有機會多人用既
有幾多人屋企射緊wifi6
誤會咗 我係指緊1500+500呢度只係trade in premium

部機係收成二千幾三千,total 要再加埋上面嗰啲trade in premium

我而家check S20 128gb都收成13xx
留意返
只得256無512 1tb
極on9
個trade in 網24小時開住,隨時可以去查

問題係個trade in premium優惠就真係要等佢出咗先知
講緊trade in premium丫

都未計機價
me

我覺得flagship俾定新一代嘅wifi
講出嚟都威啲
我有一部5g wifi router都係射wifi 6
優惠極都係多$500咁上下
唔係丫,有分兩種

上年係玩預購code (登記就有,無成本) + 500,本身再睇機型佢再額外回唔多過2000

有啲機食晒真係好抵換
仲未轉6E?6E都玩咗好幾年
我自己router 呢啲又好少追新款,用落都係差唔多咁

Tsmc
stability 好高
仲未諗好點撚香港人
現時出街wan port 大部份人行緊1g lan
2.5g lan先岩岩興起
wifi 6e人地做speed test實際扯到 2g/s
網上行10g wan入屋, 月費天價, 基本上冇人會家用
for連線出街, "現時" wifi7用處

咁唔出街, 講屋企內聯, 點先整得爆wifi6e
10g lan router 駁 10g lan switch 駁 10g nas/10g lan port pc,
然後電話連去nas/pc度拎大容量野
有幾多人真係咁玩

wifi7仲有個連線容量係多d(好似係)
但係家用 成個無線lan 駁得個電視盒 幾部電話 兩部pc
wifi6e 真係唔夠

大前提都係連router都未有, 講經咩
唔明今代閹wifi7有乜好笑
低頻pwm
部ultra就嚟重到拎唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞