Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
用緊s9+想換s23 U🤣
但唔明點解係都要留曲mon個design
已經訂咗 Ringke case
預售八折
今代換完可以食下花生先
緊係問題,2021年chrome 64bit版已經要求至少8gb ram先用到,6gb會rollback 32bit google本家都認定新時代8gb ram係基本,如果我滿足基本要求洗乜買旗艦
有得去旅行,想影相好d
但又唔想要支筆

S23+ 定係 S23U 好....
人地唔洗行vm已經用少an一半ram啦
剩成嗰一成包唔包軒公
支筆可以當selfie時嘅remote button
都有方便之處
以官網為準
其他網站可能無預三叔咁戇鳩 8g2原生支援wifi7都要閹
屌又講放不下 唔驚又好似Sony咁被暗諷習近平戀棧權力?
暫時睇下續航同撚下個相機手感

如果係12/256版9399 (定9499?),首發用20系hit中+1000 bonus trade in 再加+500預售code,可能會衝預購

不過仲要食多幾百先中10000蚊減1000渣打
我隻三星錶都得
仲要駁係隻手唔洗拎出黎
用手掌trigger shutter最方便
Ram同mon之外,仲可以升邊啲硬件?
真,仲可以做埋preview
退一步講,無spen都可以手勢/聲控自拍
S10 有8GB喎
除非你S10e
我係話唔係重點 咁你都識講8gb用到啦 要再大啲咪買ultra囉 有咩好拗
hard drive, camera, speaker, 叉電....求其諗都一大堆
平心而論 粒U變翻台積電就已經係進步左兩代
用緊s22+
想問係咪真係有人會用5千萬像素唔用default既1200萬?
轉左50mp影之後啲野勁模好似無AI process 過咁

諗緊轉下代s23U 見有2億 但諗到呢個位就好confuse
想問係咪default 都唔係出2億 2億一張應該勁大size同埋2仲模過default 既像素
咁咪即係無用?
點解會50mp影就啲野勁曚
S10撚想問下
當2億係manual mode咁去諗就fit晒。唔會個個場境都適合。
鳩估係50mp under 一樣嘅iso搞到shutter speed拉長咗,一手震或者對象一郁就蒙
我都想知
default 影既相 我好似即時preview唔到 好似會load一load 比AI 執過先出
但50mp影既相係完全無執過咁 好多位都好模糊 一張又10mb以上

等高手答
咪升突咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞