Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
用開s20細機想換s23+(本身唔係好鍾意大機仲要加多支筆又重左)
見貴1000有top spec都真係有啲心動想試下
真心想問大家平時s pen係咪真係咁有用
用fold專登另外買支筆返黎 買前諗好多用途結果無用過
如果要問睇黎你都係用唔著
幾時有得賣?
用緊部壞mon嘅S20+,諗緊S23+定S23u好,但S23u差唔多成萬蚊又好卻步
見人見智 我咁多代都係用note 但係我用枝筆多數係影相遙控同即時翻譯 我用枝筆寫字好醜 更加唔會畫圖 但係讀u嗰陣俾過個frd用黎寫notes又幾正 另外有ching執相剪片要微調啲細節位就好有用 只可以講唔常用 但係需要佢嗰陣絕對好有用 另外買ultra多咁多野 就算完全唔用枝筆 只要唔反感大機同埋預算夠 一定係直上ultra
我主要就係諗住執下相去買支筆 結果部機唔多load得掂張相
不過ultra筆跟機係方便既
2020年已經有ASUS AX86U出街
如果有新WiFi7 router出呢一兩年出
S23U唔支援真係
咩相咁chur
熱其次 搞到電短個下嬲睇drain test仲短命過S22
1億 諗住有時影完相機過落去小執 點知睇都要慢慢等
上次 Z Fold4 搞優先體驗活動都係同日開始預訂,所以鳩估應該係 2 月 9 號開始預訂,2 月 24 號正式發售,訂機可以提早兩日拎,應該最快 2 月 22 號到手?
有冇用lightroom for samsung?
用LR就係一放大相要等一輪先load到清 移位又load過
一心諗住買fold+支筆當pad用輕度執相套下filter
可能我太貪
8g2 + 4700 一定無問題
攻頂唔會後悔
mon
相機
都係top
牙膏加梳打粉加唔知D咩,可以洗到透明殻變返白
想知個喇叭有冇好到
今年有asus旗艦 但賣街應該半部23ultra價錢
如果要發表自己都未fact-checked 同未有可信source 嘅時候,打多一句利申未fect check會好d

黎近外國回流香港一個月 有冇師兄知道邊度買 s22 plus水貨最平? 睇過amazon jp/us都貴過price hk個啲 會唔會有啲韓國網買會平啲? thank you

用緊 S10 主,note 8 副

諗緊換唔換
兩部舊機,一部跌爛機背,一部少少爆moon
超倒水,成日差
等23啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞