Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
咪玩。就算s20u,s21u個時都係得5000
未試過過5000
所以咪話都唔關支spen事。嗰陣無支筆嘅s系咪又係咁大。
應該係成個phone backup
我諗我都256夠
唔該晒ching
samsung hk 瞓醒未
留意返s23 128GB係UFS 3.1,其他都係UFS 4.0
我部s10+都係,諗緊trade唔trade做s23+
今次s23u 睇落無上一代咁曲
我印象好似一直都係同步賣
i冰個到睇大陸係12+256既
上年你n20u都係得1500,
我部s20+分分鐘得800,
800都係留返算
應該軟件鎖 硬件支援 以三叔慣性暫時無開放wifi7必要
唔漏電5000都好大喇
邦尼話 8+256其實係上一代嘅8+128繼承版
通常最低階嘅Ultra好多地方都唔會入
好幾年都係香港慢一兩星期起
高通好似想轉risc-v 放棄arm

其實高通從 2019年的 Snapdragon 865 處理器開始,就已經開始推動高通公司的整個產品組合 CPU 戰略和路線圖,開始轉向 RISC-V。

目前在 PC、行動裝置、可穿戴裝置、聯網汽車和 AR / VR 裝置中有採用了 RISC-V 微控制器。高通已經出貨了超過 6.5億個 RISC-V 內核,悄無聲息的成為「RISC-V 實行的領導者之一」。

除此之外,Varma 三次提到了「legacy architecture(傳統架構)」,但沒有明確指出 ARM 架構。當下 ARM 正在起訴高通,試圖通過法律途徑來摧毀高通定制的 Nuvia 內核。

邊一面會贏 高通贏牌面好高..
馬雲囉
有無人肯定會衝s23
都係嗰句, 唔係爆mon 我會等S24, 但而家爆咗就一定狗衝s23U
諗緊白色定綠色好
好似細機個8+128 又限色, 或者限網店, 都係篤數扮平, 好似iphone 12 64GB 果堆咁.

而128GB 我應該夠用, 有少少想trade 部S20, 但要睇下實機隻綠色咩樣.
$800真係做後備機好過
舊電倒水
唔建議128GB
仲係ufs 3.1嚟
強國4版+齊色
買部相機
$10000買到富士一機一鏡啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞