Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
弱智先會依家買S22+
等wifi7 router果邊2000蚊hkd
先至要求部電話行wifi7都未遲

除左價錢, 仲有個size
asus同tplink準備出既wifi7 router, 大部到正常人唔會買
要等佢下放落中低階細機先得

另外wifi6e 已經扯爆左一般人既上網線
除非你成個內聯行緊10g lan
我都想知佢今次用嘅 SLS 超綫性喇叭有冇好聲到
無咗可變光圈?
我都諗換唔換但冇3.5真係冇咁吸引 又要俾一筆買個無線耳機
btw新機可唔可以2張sim
好似話加大左有z fold 4級數
用緊22U 既人有幾多會上23U?
個綠色幾靚
靚到想裸機用 如果買左既話
鳩估係50mp under 一樣嘅iso搞到shutter speed拉長咗,一手震或者對象一郁就蒙

反而覺得係高像素時
相同感光元件大小下每個像數分到的光就會變少 要正確曝光一係曝光時間變長一係iso變高
前者易手震 後者多嘈點
解決方法:打燈
samsung唔係有出ssd咩 點解唔會放條980pro入去?
可能人地要長焦呢 10倍好似係135 230mm嚟
會唔會借機俾你用住先?
想轉會三星,有冇必要等S23U,定係買返S22U已經夠

利申 咩都唔識,想問下意見
必須等,s22 食電 cpu
想問, 根據以往, 教育商店 係咪一樣可以pre order同埋平d
真,幾平都嗰會呢個時候幫人清死貨,仲要係 8 Gen1
Me
到時用部 S22 Ultra trade
Z Fold4 都已經放埋畀人
*唔會
same, note9膠殼4年幾無黃無爛不過花晒
除左心血來潮想用枝筆寫memo
改圖要畫野精準
好多時其他功能就算佢係方便啲都好但要用到果時都唔會醒起枝筆例如自拍
原來gen 1咁伏?

唔夠budget嘛 夠就想最新一代
唔知今年點買先最抵呢?
最平一係買S23, 再唔係就S21FE
咁多人問 下個po標題直接寫依家出S22不智兼弱智啦
https://youtu.be/YZMUCqzitHc

23U個防手震咁癲 7分鐘開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞