Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
Mobile01 話依個ver係Samsung 代工
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=568&t=6735374
好似冇晒S10+再戰一年黨
不過都係等壞機再換
s20+果時邊有人追fold,追都追note。但note 係8月9月出既機。
1年月7字頭會唔會想太多,上台出機減到2千算係咁,除非部機本身有問題 。而且今年連歐版都用8gen2,有機會多人買無咁快跌價
S23U main cam OIS勁左好撚多
1.5degree(S22U) to 3 degree(S23U)
https://youtu.be/E9eJC_FxFMs

鏡頭真係好屈咁
部S10個背殼唔知點解分離左少少,如果唔係都想再戰多年
反而s20,s10 plus先有意慾升s23u
聽佢9up, 佢都係quote 所謂多媒
最多都係特供版體質好d嘅8G2
OS系統更新已到尾聲
最多都只係多一次安全性更新
之後
睇完佢都冇證實喎
只係話引述外國傳媒資料
仲要呢個係其中一個網民分析
唔駛啊
所以我心諗 佢咁大手筆
升到Android 12 其實都夠玩多一兩年嘅,睇吓你要求幾高,例如依家都間中見到仲有人用緊S8/S9
呢兩年多咗個trade in premium响頭一兩個月,有埋code再多500其實已經幾乎等於之後嘅減幅
兩個mon但電細
完全唔考慮
和其他二代驍龍8一樣也叫SM8550,有些人意淫的什麼用三星工藝的說法顯然是不攻自破。 因為如果換了工藝,至少這個代號會改改數字。 可以下結論了,這就是純純的高頻版,區別是超大核懟到3.36GHz,四顆大核和三顆小核都和低頻版完全一樣。

而家買s23U有咩送?
見大部份人都係講台積電出但係又見到有人話係Samsung, 都唔知邊個真
火龍u打後果批其實都不能作準
有缺陷產品同正常產品唔應該擺埋一齊比較
835嗰期啲機仲run到
但係去到820嘅機就開始追唔上
香港官方應該未出資料
一日Ultra仲係用直角
一日都堅持繼續用S21U
Ultra即係同note系結合咗
回不過去了
835/845機型今都有五六年
一部機用到五六年已經難得
就算唔介意冇得更新,硬件損耗都七七八八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞