Samsung Galaxy 討論區 (223) S23系列登場

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
有無sd先,有就唔要512
一有新機好多牛鬼蛇神入晒黎
如果要發表自己都未fact-checked 同未有可信source 嘅時候,打多一句利申未fect check會好d

S23用Samsung 整嘅8G2呢個fake news,基本上等如當年Dr Strange 2 有雙結局版本一樣,呢個fake news仲要係一位連登巴打傳出嚟測試網媒有1幾咁on9

所以,下次發表消息,戴好頭盔就唔駛俾人屌啦
重點唔係響256定512,係8gb ram同12 gb ram
原來換主鏡, 強化OIS, 強化ZOOM演算法, 強化夜拍演算法, 換UFS 4.0, 換LPDDR5X, 換震動器, 強化喇叭, 換8G2, 都係擠牙膏
你睇其他8gen2機都估到啦
samsung 做平衡用電算係最好
8gen1
ultra 咁似iphone價?
S23/23+ 幾靚呀
簡簡單單
不嬲都係咁
Apple做類似呢啲嘢嘅時候都係俾人屌擠牙膏
荒謬
8 gen 2肯定有進步
但係講到8 gen 1完全用唔到我又覺覺得誇張咗D
我自己用S22 ultra最睇得出佢唔夠力係用expert raw影相果時,平時無咩特別頂唔順
效能對好多人都一早過剩
最緊要係電啫我諗
其實對比s22u
真係好多細節位都補完左
特別係垃圾喇叭同8gen1
已經係最影響體驗嘅兩樣野

不過前置變1200 無線叉變10w
雖然可能唔會差太遠
但係好似Samsung唔想俾部完美嘅機你
先左右cut番少少咁
其他暗位唔知仲有冇cut野
同埋mon嗰啲冇再升級都有少少失望
S23 Ultra逆光拍人,以及細節紋理的實質性改善

兩億及放大,暗部依然乾淨

ZOOM
256應該12gb,香港行未見過入8+256
除非今年特例
最緊要係電啫
剩係計台積電8G2 已經係非常值得換
前置變1200聽講好似仲好左
巴打識野~
希望係,256家陣暫時都夠

如果真係8+256就唔知買咩好,冇隻色啱
雖然硬件參數睇好似升級唔多
但係今次相機AI有好大幅嘅提升
其實關唔關粒U事

Btw SamsungHK幫你地諗埋賣點啦
淨係拍片都差好遠啦
終於追得貼iPhone,會唔會甚至好過iPhone 真係要睇review
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞