萬事得Mazda 車主揮手區 (19)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
原來係嗰個trim唔同,其他平d嘅最多0.9%

不過60個月0%真係好抵屌
如果Cx90都0.9即刻狗沖
話時話美國係咪唔會有cx60得70?唔知插混版幾錢
會有CX60定70
好混亂唔知兩部有乜分別
但會有一部

本來我都想要PHEV
但拎唔到federal tax return
舊電個range又流
你都識講佢唔夠人爭啦
仲點加價

MDX都減緊一兩千賣(truecar講)
買得就唔會買Base啦
Dealer都唔會入
如果係我最低要求有heated front seat 就得其他唔係太大問題
有冇人用Apple Map,每次播完導航佢就自動同我播歌
冇問題喎
我冇CarPlay
即係你iPhone問題?
想要360 cam 就要最top trim
冇計,全部都係最貴嘅先有
各位師兄,我未買過車,最近過左加拿大,考緊牌,所以依家諗緊買二手車,睇好多Review 都話Mazda 嘅control 好好,佢句「人馬一體」又好型,所以留意多左呢個Brand;

想請教各位師兄:
1. 2014-16 Mazda 3 GT 二手車價,你地覺得幾多先係reasonable price?
2. Mazda 有無邊個Model 返工放工(行highway)抵玩(in the sense of 買左唔後悔)?
3. 如果有住喺加拿大嘅師兄,可唔可以分享下FWD 行雪地嘅經驗?

感謝🙏🏿
1. 自己上網睇下個market開緊咩價 autotrader/kijiji/fb marketplace

2. mazda3 都唔後悔既 但講慳油就唔洗諗mazda

3. fwd有換雪呔就8成時間冇問題 太大雪你其實都唔會出街
加拿大就買架高身少少嘅SUV啦
Cx5
岩岩出左架MAZDA3, 想問下有冇巴打建議邊度AFTERMARKET 地毯抵買?
可以試下https://mikstoreph.com/products/mazda-3-2020-all-weather-trunk-tray
見好多人響個網買配件 建議最少買番枝筆油下石仔划痕
巴打你支筆都係呢度買?
其實FWD同AWD分別真係唔係好大,雪胎更加重要,冬天都係乖乖地用返雪胎
搭單問下
2015馬3 同2015 馬2 個油耗會唔會差好遠?

多數坐兩個人
少時間會坐4個
但馬3個型靚好多

利申:英國所以兩架都係棍
我車都仲未買

冇買過不過reddit討論話客服係屎
同埋買果陣用paypal唔好入卡資料因為佢會賣卡資料
你可以睇下dealer有冇枝筆 記得茶果陣唔好直接茶上去
(玩過高達模型marker既都應該知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞