萬事得Mazda 車主揮手區 (19)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
佢個mild hybrid太mild
個grading唔上唔落 似Evolve+Vision Pack+少少Touring
歐洲仲有mazda2 petro
只係部hybrid用左yaris
月頭拎左車 Mazda3 2017 BN Hatchback Maxx sport auto 2.0L
56k公里數 有冇野要注意
諗緊換個cold air intake 同喉 唔想浪費個sport mode想好玩啲
抵唔抵搵人換埋個Apple CarPlay 佢
巴打諗住買水貨??
成班車一齊短roadtrip幾開心

iplus 同high力水一樣
主要分別應該係有天窗+bose音響+電尾門+360鏡頭
想問下2016,2017同2019年CX-3大概有咩分別?
人在澳洲, 上網見二手價錢唔爭太遠
想問下有無地方介紹整番多條車匙,而家得番一條想整番多條做backup

如果去番原廠整,大約係幾錢度?
有新買新
個I stop本身係停燈果時可以慳吓油,粒電容唔會頂到好耐。
19係auto hold
16 17 就拉棍仔
你講緊咩
我係話個I stop係俾你停燈塞車熄engine幾十秒慳吓油,基本上架車停低熄engine 5秒就開始有慳油效果。
同埋個I stop係架車個電容同電池有幾多電去供電器用,當架車停低,Mazda 個系統就會先用電容嘅電再用電池嘅電。當電池嘅電一低過某一個電量(呢條線係好高吓,因為要保護電池)個engine就要著返供返電俾電器,你唔開冷暖氣自然就可以stop耐啲。另外engine溫度都係I stop停幾耐嘅考慮因素。我舊時係香港架3,夏天I stop係停長過冬天。

Prius係半架EV啦,有大電池support電器

有邊個brand嘅auto hold係你踩實咗鬆brake架車會行?
萬事得係咪傻咗,美國36個月0.9%APR
Cx5小改款揀active定sport好
好耐啦

之次支那肺炎果陣0%添
原來而家CX50同CX9都係0%
CX50咁唔賣得咩
cx50唔係0.9咩,好似得cx9先係0

mazda咁心急清貨,唔通真係要轉型玩貴價車
我依邊調番轉喎
我冇去dealer問,我係上官網睇到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞