萬事得Mazda 車主揮手區 (19)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
signature好貴,同埋初初以為GT夠哂

依家條女會揸,我就想要加前cam

係dealer到加應該被人劏到傻,但其他地方整我又驚出事
你拎起咪差唔到電囉
佢講緊wireless CarPlay 喎 唔係wireless charging
都幾肯定答果個係講緊wireless charging
唔係點會講叉電慢
但可惜CX5冇panoramic sunroof, 同wireless carplay

Wireless 唔穩定、差電慢、電話又會好熱、又唔可以一路禁一路揸

佢地本身9唔搭8
師兄們小弟第一次買車, 睇中左Mazda 3 GT. 想問問師兄們2016年同2018年嘅Mazda 3 GT spec係唔係分別不大
補充多小小, 我人在加國, 想聽聽師兄們有咩意見

2016 Mazda 3 GT, 138000 km, CAD$ 16500
2018 Mazda 3 GT, 160000 km, CAD$ 17480

如果依兩年分別不大係咪2016年好d? 里數低d同平d
睇中cx-30 想買呢幾年既車 有冇話咩年份會有獲氣?
想出Mazda 5, 7人車中好似呢部最抵玩
冇電咪普通油車
點解會特別倒水?
我喺溫哥華,呢邊平均一年行兩萬公里叫正常
你果兩架都好高里數喎...

我而家架二手嘅Mazda3 sedan
2017 年車,我2019 買,果陣先係40500KM
揸到而家先66000KM
CX30就梗係呢幾年車啦,2020先有
用咗10年嘅2.0 Skyactiv + 6AT想有問題都難
聽講好多都會換個brake 真係咁差?
個brake好似反應差,係因為brake喉頭段有彈性
踩深d就過咗彈性位就冇事,只係習慣問題
真係唔慣嘅咪去換咗嗰段膠喉做鐵喉,再唔係就換皮

碟同鮑都換晒嗰啲,絕對係俾人昆咗
求教
有冇ching Apple CarPlay 會自己斷線?
唔該曬師兄 咁我再搵下睇下有冇d低里d嘅先
換碟同鮑 其實同 加包圍一樣 都係外觀野
咁平時啲hybrid幾多?

我部21 cx5 GTR得21mpg
9成highway
我 2020 GT 21xxx 里 $28xxx 😬
Here
無電如果行highway 做到4x mpg
咁大架車算好唔錯
咁要睇巴打多唔多長途
我朋友出架柴油做買餸車 30mpg都做唔到
外國柴油咁貴 佢心思思換返phev or hev做買餸車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞