萬事得Mazda 車主揮手區 (19)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
唔係香港
準備買CX-30
電摺鏡係咪都仲係通病?
多車人就唔洗諗2 175以上會頂腳
香港會唔會出cx60?
日本4月改款wo
入部舊偈2.5
thx bra 咁我再睇下
小改?
應該係cut cd rom同hdmi本來就得日本先有既野
最多加下新色咁 最重要係又可以加下價
其他地方應該唔會跟住改款

如果係北美直頭唔關事 不過北美分部岩岩出任埋總公司CEO
唔知有冇機會將個turbo帶返去日本
畢竟最近出現左國外生產萬事得部分車型輸入返日本
開門極少數情況會唔得,都係試過一兩次

鎖門我次次都係用行開自動鎖門個功能,未試過用手柄上面個制
咁應該唔關我事
但依家呢個款係5年前?
點都係下年以後先有機會大改 慢多半拍都兩年後
大勢係架車愈整愈大 人人都SUV仲邊有廠會出細車
再者第一年大改款多數病痛多比你都未必敢去馬
加上如果你係香港都幾大機會唔再入6 3都危

細車你見王冠都唔入corolla
想20個樓下新車得果幾個選擇好快都會趕盡殺絕

地表上部分其他地區就算prius大改左都唔會再引入
又有牌子唔再入任何細車而入suv
仲有堆亂咁cut級別cut到得番一兩個選擇去推高單價就快變help this company
個大環境已經痴左線
3唔會掛 呢幾年見2同3都幾多 反而6就真係少啲
Good point bro. Thanks for the input
我啲fd話civic handling 好過 Mazda
但我睇外國comment 個個都話 Mazda handling 好啲
私心覺得4gen個exterior好襟睇
可能十年後都仲會覺得好好睇
相比之下2 facelift只改外唔改內 連CX-5都有望換車機系統佢仲硬食緊舊果套車機系統
CX-3就慘咩都冇改 焗你買CX-30係咁多
無phev咩
2016 馬6 2.5 na 偈
D波燈位停定同埋R波慢溜會feel到架車間歇性有輕微震動
踩實brake感受特別深 乘客就話好輕微

睇出面論壇有啲話係skyactiv G通病
但有啲人又話冇呢個情況
想知有冇巴打都係咁
係咪好似呼吸咁嘅節奏?推去N波就feel唔到
係 震下停下咁 好似性玩具
係咪冇問題嘅小通病嚟?
下次停燈位推去n波試下
有冇開冷氣
試咗n波同熄冷氣
踩實brake都會feel都間歇性嘅震動

轉數大概係750轉左右
震嗰陣唔覺有太大變動

開咗頭冚睇引擎都唔似係躉底膠問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞