係秘密鏡頭下,輝端高層承認製造病毒變種。

327 回覆
1106 Like 184 Dislike
內容一樓有講,標題根本無錯,想知更多咪㩒入連結自己睇個錄像對話。

根本就老屈我「標題撚」
佢講緊連登仔諗嘢有既定立場
中国嘅陰謀論先肯信

講起美國有份畀錢,不如問點解研究驚世病毒嘅P4實驗室會起喺華南海鮮巿場側邊,而唔係沙漠或孤島,間嘢係法國協助中国起嘅
成件事都好詭異
可能單純蠢,或者貪方面,啲科學家去武漢返工,回鄉都方便。但係海南島就未必想報份工。

以前傳媒都影過相,研究中心內個雪櫃條膠邊爛左無換,做嘢求求其其。

我又唔會質疑中國人智商,但唔知點解做嘢求求其其是是但但,永遠都係細位偷雞,工業安全措施唔會跟足,所以好多中國工業意外片流出。
真係美國起源
反中反共零針cctoy hang晒機
deep state嚟
如果侵仲做緊總統一定會阻止件事發生
所以佢地先會印票整死侵
實驗室內用馬騮去培植變種再預先整疫苗嚟應付現實中可能出現嘅變種 vs 製造新變種再 release 以令大眾感染再大賺疫苗錢

前者都係不道德,但兩者有分別,你標題 imply 緊後者
蝦餃唔該!
暗號嚟㗎,其實我嗌緊燒賣
咁撚似生化危機 umbrella
之前成日屈中國整病毒果班人去哂邊
之前被迫打左都算

依家仲去打真係要去驗腦
美國整既關我地中國咩事呀
屌你老母
都話武漢病毒研究中心,美國有資助。

病毒係武漢散播,再俾美國藥廠改造,唔代表唔係來自中國。

無人hang 機,無需要hang 機,事實係中美都有份,事實唔會亦唔應該令人hang 機,除非有人唔願意接受事實
講緊變種喎
同起源兩樣嘢喎
藥廠就係最唔想肺炎玩完嗰個
仆街到呢
網上科研人員的說法:

全世界數不勝數的研究新型冠狀病毒SARS-CoV-2血清學的機構,都構建了SARS-CoV-2的突變株,甚至許多機構預測性地構建了這些突變株,這就是所謂的「製造新冠突變株」。其中做得最好的是哥倫比亞大學ADARC的何大一組和北京大學的曹雲龍組,他們的研究都發表在了頂級期刊。但他們構建的都是假病毒,不是能夠傳播的活病毒。輝瑞/BioNTech和Moderna都構建了自己的突變株假病毒,這是很常規的工作。

其實過去兩年,我本人的本職工作之一就是構建這些SARS-CoV-2突變株,引入突變是個日常常規工作。我講過,其實構建這些克隆本科生就可以完成,沒有太大技術含量,尤其是現在有了gBlocks,兩周就可以構建一批突變株序列。這些在我過去3年的微博中我都解釋過。

生物研究是一個非常平易近人的研究,生物研究的信息基本都是公開的,大都在NCBI上都可以找到。任何已知病毒的序列,都是公開的,沒有什麼特別之處。
原種分分鐘都係佢搞 只要屈落中國個個都會信
無屈過,事實係病毒的確起源於武漢病毒研究中心,美國有俾錢,有份整變種病毒,但中國責任走唔甩。
連登仔平時都盲反中國
一定會信
同防火牆個道理一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞