Winning Post 10集中討論區

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
大家如果懶唔想玩二週目,上網dl人地個save開始會方便好多😂 wp老玩家多數都係想自己配馬砌低啲史實馬/將啲英年早逝既名馬留種,只要唔係買鬼晒啲名馬,御守每樣50個應該都唔會太影響遊戲體驗
社台眼光獨到
以前d人笑佢地咁貴買種馬返黎
點知幾十年黎種王都係佢地到

好多名門依靠比賽獎金
突然連續幾代都贏唔到就收皮比社台吸收埋

不過都有人指責社台壟斷 令其他種馬無法發圍
同埋社台為左打種賺錢
好幾隻名馬都有前兆但冇即停
最後配種配到出事死左
今集我升晒獸醫1
堆幼馬個個禮拜都受傷

amazon 第1胎
生左隻跑得下仲遺傳左CB固有技既馬仔

我本身都唔知CB有固有
邊到可以dl?
認真,最好唔好咁做啦,隻game最好玩既地方就係由0慢慢build up,由一個小馬主經營變成土豪,開局一堆護身符同開金手指無分別,本身玩家有史實未來視已經好屈機

隻game都唔平,唔好咁様自己破壞遊戲體驗
但Wp玩既唔係經營😂 玩到10年你同無限金錢都無乜分別,牧場設施/良血繁殖馬只係輔助你配馬。
同埋如果要自己配好馬,真係要plan足幾代,你一週目就直玩到尾,基本上係留唔到初代名馬既種(因為初期你無錢/無名聲/無海外牧場 去引個種入日本)

所以我前題都話自己要刻制唔好買晒所有名馬比自己,因為wp既核心係做自己既bloodline 同配馬,而唔係用史實馬。

不過呢個係我自己睇法,玩足咁多代wp, 我個目標都係幫鐘意既馬去開系統,睇住佢開枝散葉就好滿足
上面講果個wploader就有
想問下呢集wp10 ,係咪都係主要睇河童木同美香呢兩個ge評價去睇幼駒?

對上一集已經玩wp8
應該係
無變過
十字唔係3強wo
イナリワン先係
咁講真
ビワハヤヒデ同デュランダル
呢d比人印象更深刻既都冇固特
小海灣冇都好正常 你問我小海灣我只會諗起武豐

ビワハヤヒデ當年直程屈左機
デュランダル又係短途後上代表作(雖然輸左比精英大師)
已經有大佬既新宇宙
二佬既希望再爭取下,冇理由馬娘三期冇大鳴大放
二佬其實已經整咗隻森林寶穴喺度
更何況之前馬娘的配音參與嗰啲馬主協會活動嘅時候,二佬都係笑口騎騎
同埋你都知,cy不嬲都鍾意收收埋埋
唔熟有咩馬勁 都可以上日本個攻略網
去返2022個頁面都有唔同馬介紹
https://ahogame.netgamers.jp/wp10_frame.html
櫻花千代王都幾唔抵玩 玩到4歲年尾就要引退
冇話抵唔抵既
其實隻game當救自己鍾意既馬
見到佢有後代發展就好開心

另外減少出戰都可以長命d
每跑一場都會減壽命
原來跑多會減壽命
我見佢馬娘幾cute先買 跑兩年拎到5個g1 但兩次香港都輸
冇咩所謂呀
長命咪只跑贏果d
想挑戰咪直接跑
鍾意咩馬都冇所謂 我有時係見到d電腦馬個名好得意就買落黎 比心機幫隻馬搞好d成績
有時渣到上到op班已經難 都算樂趣之歌手
89年尾買唔買dancing key ?
感覺好似唔易回到本
馬娘有櫻花千代王
留咗張金符救無聲鈴鹿
ダンシングキイ係做老母用的
Sp得60 全G咁濟
計埋生出黎的話正常就回到
壽命問題
成長普通早 成長力普通嘅馬跑到4歲上半年就夠鐘玩完

波旁同大進都係呢類壽命唔長嘅馬 小心回唔到本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞