Winning Post 10集中討論區

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
我果隻有天秋 寶塚 香港女皇杯 同香港瓶
謝巴打
遊戲入面睇都得?
能力嗰頁「引退示唆」有 O 既話就係提醒你跑埋今年要退役先唔影響史實馬
年尾揀馬退役嗰個 list 有個 column 都係引退示唆會再提示你要退役
Thanks
海外馬我係wpstud 睇咋
要互相有好相性既三重相性好多時要自己開系統去整。
一開頭如果想玩多重相性都係夾硬用 A 既好相性對手去互配(廢牝馬都照keep) ,最尾靠 多重相性+ 8本血派活性去爆一隻勁馬出黎
多謝師兄指教,咁如果我用不同親系的子系好相性,有冇可能拉埋一個親系統?
有無辦法可以令到SS 消失係日本賽馬史
引退示唆
血統到睇子女
easy啦
開左海外馬場買佢
跑死佢咪得
免費dlc隻ビコーペガサス好勁
銅符都win到香港短途
買左佢再Private
唔太白師兄你意思。但可能要糾正返少少,「好相性」只係會睇子系統,親系統之間係無相性。

或者咁講,一般講「系統」主要係指 子系統,親系統你可以當佢係一個系統既起源,只會部份既配合理論至會需要睇埋子系統(i.e 血脈活性化/親系統爆發型),但我自己唔鐘意用親系爆發,因為系表入面某一親系既血太濃,係會妨礙到你組織其他理論。一般黎講,8本血脈/母父雙圓/大量金銀馬/父系活性化,母系活性化 再加稻妻or疾風面合,已經可以出到好勁既馬
唔該晒師兄,我睇我先玩好左4重相性先,再慢慢加其他
其實你知唔知自己講緊咩
玩同親系好易inbreed
要減危險度係好難
新手一定係8血活同金銀馬
我好想知你講咩搞親系同子系係咩意思
係咪講成立親系同子系?
相性係可以自己刷到變好相性
你究竟知唔知咩係親系統咩係子親系
要隻種馬未退役前血統支配率高過某%再加唔知幾多隻仔成為種馬先可以成立子系統
親系統要隻種馬未退役前血統支配高過某%加上唔知幾多隻仔成為種馬再成立埋系統先獨立出嚟自己做親系
4重相性掛
老老實實我覺得果位巴打連8血活都未做好
Wp 系列對新手黎講係少少難入口,啲配合理論真係要消化下至明。血脈活性化我當年響無中文網講解既時候,齋睇本master book都研究左好耐。

但當你明左個道理之後其實都大同小異,多重相性同血脈活性係最基本野,但最多都係出到~80sp既馬(幾十隻可能有一隻)。
另外提下新手,爆發度高=/= 一定出到勁馬,佢只係代表個上限。爆發度30既配種,表質個range可以係+0-30。 唯有係每年不停配搏佢出到好馬
新手起手一定係用母父O嘅繁殖牝馬去配金銀馬種馬再加盡量去做血活
做唔到8活血,6或者4都殺
果時淨係睇wpstud
睇完都唔識點配
我去到睇咗小紅塵個教學先識點配
我睇小紅塵講咩老豆係kfc 生啲仔叫m記果篇野慢慢學緊
上一個版本遲熟馬玩哂,隻隻十幾G1
香港啲馬全部做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞