Winning Post 10集中討論區

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
下 唔講都唔覺冇左頭馬相
Wp9仲有?
但冇得save vtr呢d功能冇左之後冇加返過
唔覺年度版會加
反而買馬劵好似話會加返

題外話 有冇人覺得今集做法可能唔同左
因為koei講黎緊用大更新同dlc追加功能

之前的話club冇出 一定放係下一年
唔會今次咁更新補比你
賭馬都無乜用,玩10年d錢都已經唔係問題
反而等緊佢出網上對戰

十字同小粟帽果3場賽果同現實相反左
小粟贏天秋,日本盃
十字贏有馬
サクラスターオー 本身出世阿媽就死左要阿嫲幫手照顧,出道之前阿嫲都死埋,跟住贏彌生賞之後自細非常照顧佢既牧場長都過左身

贏左皐月菊花二冠之後,因為自幼體弱,本來馬主想提早比佢休息,但當時無明星馬,JRA想佢跑埋有馬記念,馬主接受建議,結果就喺有馬記念出左事

出事之後,獸醫係建議即場安樂死,但馬主一直當サクラスターオー係親生仔一様唔捨得,夾硬去醫佢,結果延續左佢半年命,但最後都好痛苦咁死去
拍賣會買護符馬,雖然唔用符,但要比多啲錢,黑鷹係銀符馬,預5-6億,採珠係金符馬,要9-10億
我睇既版本係想留種先吊命

另外ライスシャワー都係本身唔想跑
比人投票推左出黎 結果斷腳

另外ナイスネイチャ最後想跑有馬
但馬伕求個練馬師唔好
結果死果個係馬伕

唔少事件都睇得出馬伕對d馬有感情
同埋馬娘外
日本賽馬界仲有好多精彩故事
大家有興趣都可以去睇下
當年ライスシャワー第二次贏天皇賞春,其實已經消耗過大,馬主想比佢休息,但佢未贏過中距離g1 ,配種行情不佳,加上當年寶塚因為神戶大地震轉左去京都跑,而京都係ライスシャワー主場,再加埋馬迷投票第一位...

幾様因素加埋令馬主決定出戰寶塚,結果就出事...命運黎
4月尾先有 係咪一定要新save先得

買隻母馬肚入面果胎繼左特性
特性係馬女度咁之後點繼承法?
呢個特性係來自佢老豆
佢應該講緊 隻雌馬繼承左 應該要點傳落去
原則上遺傳固有應該唔限男女
因為 大和同伏特加都有固特
我知 我係問呢隻馬女個特性仲傳唔傳到落去
(遺伝条件要調査:父か母が該当特性を所持かつ産駒のスピード70以上?一世代で1種ごとに1頭ずつ?)

雖然日文wiki味證實 但父母其中一方有特就得
只係雌馬每年得一個機會
上集賭錢mode啲錢同ingame果啲唔同, 應該今集都係
主要用途係賭到有鑽頭大小姐同女僕做老婆
咁好似好易斷
咁遲下用符買黑鷹算
隻嘢好襟跑
咁可能都唔易
咁早時期首先有70sp都已經唔易
上YouTube睇d 日本仔片,d馬未入廐一早就8維開哂睇到
佢係用左DLC d token換所以先咁快?
哦你講個一個
賭到有items出齊就無賭
繼承到金固有既馬係咪代表SP一定高?會唔會有可能繼承左落去隻廢馬度?
話左條件係至少sp70
但腳質未知有冇限
唔知會唔會 例如G勝 sp70馬繼承左2無聲鈴鹿嘅大逃固有
雖然初期sp70唔是問題
但我用睇馬器睇馬個機率

每年多數0隻繼承
亦都可能因為我仲係史實年
電腦冇咩架空馬sp70

我自己係無意中配左隻天馬特
隻 シリウスシンボリ6歲G1仲差一勝先勝
3月去澳洲都贏唔到, 睇嚟都賺唔到金符
*先8勝
有衰退
要睇馬成長型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞