【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(1)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
同阿月埋埋張單後,行出壽司店,佢就拎部電話出嚟撳兩撳:「啱啱好~去睇戲咯~」

『睇戲?想睇咩戲吖?』呢期有乜好戲睇?

我淨係知有套動漫...

「呢套呢套~」阿月隊部電話埋嚟俾我睇~

我望住阿月手中部電話...個Mon就顯示住...

『半夜三更返屋企...聽到有聲勿回頭?!』睇個名都知係...

「係吖~聽講好好睇~」阿月點晒頭咁~

『鬼片嚟㗎喎!』乜咁玩吖?

「係吖~鬼片吖~」阿月仲係點晒頭咁~
『喂鬼片喎!你最驚睇鬼片㗎喎!』阿月天不怕地不怕,就係怕睇鬼片!

「邊係吖?」阿月又成條小蟹柳咁~

『仲話唔係?你次次睇完鬼片都驚到唔敢自己一個返屋企!仲要發晒惡夢咁!』唔好扮喎!呃我唔到㗎喎!

「邊有咁誇吖?」阿月唔理我,繼續撳撳部電話~

我冷眼打量住阿月...

「買咗飛喇~買咗飛喇~而家過去就差唔多入得場喇!」阿月就拉住我嚟行~

睇鬼片...睇鬼片...
俾阿月拉住咁行,好快就嚟到戲院。

阿月第一時間都係走去買嘢食先。

「唔該我想要嗰個乜乜乜二人套餐~」阿月指住個牌~

靚女服務員撳撳部機:「一個情深深意濃濃不論心中甚至眼中只有對方情侶二人套餐?」

「嗯~」阿月點點頭,俾埋錢~

靚女服務員收咗錢就去撳可樂~鏟爆谷~

『而家啲名真係長到...』長到我都已經唔記得個餐叫乜名...

「唔滿意吖?下次接到佢哋Job咪同佢哋講聲囉~」阿月又好似冇乜所謂咁~
『關事㗎咩?』呢樣好似唔關㗎喎...

「提議咋嘛~咪當額外嘅意見囉~」阿月繼續冇乜所謂咁~

『你話事啦...你係大佬吖嘛~我唔係~』我做細嘅~

「講呢啲~不過講開又講...」阿月諗一諗...

個靚女服務員就將兩杯可樂同鴛鴦爆谷就放到嚟我哋面前。

『咩吖?講開又講咩吖?』我拎杯可樂同爆谷。

「都係睇完戲先講~」阿月就拎埋杯可樂~

神神秘秘咁...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Day 01-平凡生活] PART 03

我同阿月一入到去坐低,佢就食爆谷~飲可樂~

我就趁住仲有燈就望望四周...
已經將[Day 01-平凡生活] PART 02 Upload上Penana
你upload快咗好多喎
平時19分先會upload完
熟手咗吖嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞