【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(1)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike

上回講到飛揚同阿月執好唔要嘅嘢,就去捐~
原來係一間將捐贈返嚟嘅垃圾賣俾有需要嘅人~
咁都幾好喎~你眼中嘅垃圾,其實係人哋眼中嘅寶物~
阿月同飛揚仲簽咗個大名~
不過飛揚就有啲驚驚喇...
咁揚...會唔會俾人拉㗎?
車~個名飛揚簽咋嘛~係都拉飛揚啦~
又陰咗鑊!
阿月見飛揚幫咗佢,就請佢上屋企食飯~
買完鹽同貓貓罐罐,阿月就親自煎牛扒~
飛揚就梗係趁有機會,就𥄫𥄫阿月個賢妻樣啦~
有牛扒,當然要有埋紅酒~
飛揚賺晒啦~
其實都係想陪阿月飲姐~
斟埋兩杯紅酒後,飛揚同阿月就開餐。
『嗯!真係得喎!』七成熟~啱啱好~淨落鹽已經好好味~牛扒嘅鮮味出晒嚟~
「梗係~你唔記得我以前家政攞S㗎?」阿月得得戚戚咁?
『有S㗎咩?打機吖?仲有我係話塊扒得咋~』叻唔切~
「塊扒得都要煮得好先得㗎~」阿月死唔忿氣~
『煎塊牛扒有幾難吖?』你當飛揚唔識吖?
「啱啱好七成熟就難啦~太熟你又咬唔到~太生你又食唔到~」阿月半帶恥笑咁打量住飛揚~
『我吖?我食唔到吖?食唔到嗰個好似係你喎!上次個Job有人話五成OK!結果返到屋企又屙又嘔到九彩咁喎!』
「好明顯係間嘢唔掂啦!我份Report有寫㗎!唉做我哋呢行就係要帶埋條命接Job~」
『明明就係你個胃唔受得啦~又寫埋落Report度~誤導吖~』
「嗱講還講唔好拎我嘅專業嚟講吖!」
『係係係...你最專業...』
「食啦咁多嘢講~」
『係係係...食啦~』
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

同阿月食牛扒,飲紅酒,看似極浪漫...就只係差燭光...

其實我就唔係飲得好多...因為我真係唔多飲得...

只係...為咗陪阿月飲...

飲飽食醉後,阿月望望個鐘:「都差唔多喇喎...」

『嗯...都差唔多喇...』再飲就面紅㗎喇我...

「嗯~咁行喇~」阿月行去拎埋鎖匙同銀包。

『喂唔使送啦~』我夾埋飲咗一杯左右姐...返到屋企嘅。

「鬼係送你返去吖~」阿月拎埋幾罐貓罐罐,「我去搵貓貓吖~」

『哦...』原來係去搵貓...

「一齊啦~」

『好~』
同阿月一齊落樓,行去市鎮公園。

夜晚嘅屯門市鎮公園...都比較僻靜...

冇大媽同Happy伯喺度嘈喧巴閉~或者就只有啲小情侶匿埋喺一二角攬攬錫錫~

我同阿月繼續行,行多幾步,行到嚟“露天劇場”。

沿住石級行落去...

「貓貓~貓貓~」阿月就鬼鬼祟祟咁望住講台上~

離遠就已經見到有幾隻貓貓坐喺度抖緊~

當阿月行到落去講台,啲貓貓就起身!走埋去阿月身邊!
幾隻貓貓圍住阿月嚟轉~又喺阿月對腳擦擦身~

好似好Friend咁喎~

阿月就開啲罐罐俾貓貓食~

啲貓貓就食得好開心~又俾阿月摸摸~掃掃~

真係Friend到呢~

但當我想行近啲貓貓之時...

「嘶...」啲貓貓就對我炸毛!

阿月就摸住貓貓,恥笑住我:「你呢個不受貓貓歡迎人物~」

『又係咁...』都唔明點解次次啲貓貓都係咁黐阿月...我就行近兩步都炸毛...
「啲貓貓好醒㗎~好知邊個係好人先會黐~」阿月莞爾一笑~

『咁就死得啦~明明你就係一個立心不良嘅人就咁黐...我係一個好人就炸毛...』好壞不分...

阿月冇我咁好氣咁擰擰頭~繼續餵貓貓:「喂係吖~呢期有冇搵你個好兄弟吖?」

『賣藝?佢邊得閒吖~掛住陪老婆~』真係唔好講嗰個衰仔~次次想約佢佢都話要陪老婆乜乜乜~陪老婆嘜嘜嘜~

「吓?」阿月一面難以置信咁打量住我,「Miss Ko咁黐身㗎咩?唔覺喎~」

『唔係Miss Ko黐身吖~係個衰仔黐Miss Ko身吖~欣欣話成日放學都見到Miss Ko老公揸定架車去學校等佢放工~』唉~連啲學生都知喇~
好知邊個係好人先會黐~
「吓?」阿月繼續一面難以置信樣,「真係估佢唔到喎~黐身成咁~」

『唉...唔知佢...』

「話晒都四大校草之首喎~」

『係咯...四大校草之首喎...係佢咩?』

「唔係佢咩?」

『唉是旦啦...總之冇我份啦...』

「你就算罷啦~」

『從來沒我份~~~』

「收皮啦陳飛揚!你嚇親啲貓貓喇!」
陪住阿月同啲貓貓玩...

冇錯...就只有佢同啲貓貓玩...冇我份...

我連行近少少,啲貓貓都炸毛...

唉我都無謂打擾佢哋啦...

等到啲貓貓食飽又玩夠...

「好喇~返去喇~」阿月同啲貓貓揮揮手~

望住啲貓貓歡送阿月咁嘅樣~
『喂你咁鍾意啲貓貓,唔帶佢哋返屋企養?』我都同啲貓貓揮揮手~但啲貓貓就唔Show 9 Me...

「你又知佢哋想跟我返去?你又唔係貓~」

『你又知佢哋唔想跟你返去?你夠唔係貓~』

「知貓知樂吖化?有陣時...都係唔好打擾到佢哋既有嘅生活好啲~」阿月對住啲貓貓莞爾一笑~

唔...唔多明...不過好似好有道理...

一向都係㗎啦~阿月講嘅嘢總係有啲深奧..聽唔明...但好有道理...

「返去Luu~」
同阿月一齊離開屯門市鎮公園,送到返嚟佢屋企樓下...

「送到呢度得啦~你都快啲返去啦~」阿月揮揮手~

『嗯~拜~』目送住阿月嘅背影行入大堂...

阿月背住我..揮揮手...行入𨋢...

假如...真係有一個時空...係可以同你一齊嘅話...我希望係...今個時空...

唉其實又使乜咁依依不捨吖?星期一又有得見啦~

我就一個轉身~雙手插住褲袋咁返屋企~
其實都唔使行好遠~我同阿月只係住隔籬座~

好快就返到嚟~一打開大門...

「陳飛揚!」欣欣就雙手叉住條小蠻腰!谷起塊面豬登咁怒睥住我!「去咗邊去到咁夜先返?!」

『吓?我?冇吖...同咗阿月行街睇戲食飯咋嘛...』搞咩吖?

欣欣仲係嬲嬲豬咁!

『又係你話唔返嚟食飯...我咪食埋飯先返囉...』唔使咁嬲吖化?

「唔返嚟食都冇話想你同阿月出街喎!」欣欣再谷到塊面紅啲!

『吓?有關係咩?』望一望欣欣著住件白色大Tee...裡面好似冇著Bra...

不過都好正常姐~女仔喺屋企不嬲都唔著Bra~自在啲吖嘛~(好似係)

只係...欣欣都開始大...好似...有啲...顯...
「咁你仲記唔記得聽日陪我㗎...」欣欣皺皺眉...

『梗係記得啦~仲買埋飛添喇~』我咁有記性~

「真係㗎?」欣欣好似開心返啲~

『真㗎~』我幾時有呃過你~

「嗯~咁就算你啦~」欣欣就開心返晒~

『咁你沖咗涼未吖?』

「未吖~你沖先啦~」

『咁我去沖㗎喇~』

我都係去沖返個涼先~
到我沖完就到欣欣沖~

其實平時都係咁~欣欣總係要我沖先~

然後到欣欣沖完出嚟,就要我幫佢吹頭~

“飃~”幫欣欣吹把長長秀髮~

由佢跟住佢媽咪同我一齊住,差唔多都係由我幫佢吹頭。

佢話我好溫柔~又好細心~

其實係佢懶,唔想自己吹咁大把長髮姐~
『搞掂喇~』幫欣欣吹完頭,收返好把風筒。

欣欣就拉住我!坐落佢張床!

「今日行咗成日...對腳勁攰吖...」欣欣一嘢就將對腳放到落我大髀上~

『又要我幫你按吖?自己行到攰又要我按...』雖然我口講就唔多願...但都係摸住欣欣對腳...幫佢按...

「你按得舒服嘛~」欣欣甜絲絲咁笑笑口~

摸住欣欣對腳幫佢按摸...

欣欣對腳...修長...又幼...皮膚又白又滑...

欣欣真係...大個女...對腳越嚟越靚...少女嘅美腿...
一路摸...一路望...一路諗...我下面就...有啲反應!

做乜吖?我諗乜吖?我做乜諗埋啲咁嘅嘢呀?!

都係好好咁幫欣欣按多幾下...

『好喇好喇~按完喇~』唔好再摸...摸到又諗返起今朝發夢...

「咁就到我幫你按膊~」欣欣就跪到去我背後~幫我按膊~

真係唔好諗咁多喇...我同欣欣...雖然冇血緣...但都叫做父女吖!

父女...父女...不倫㗎!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞