【冇甜】《與未成年學生妹同居生活之日常》(1)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike

上回講到阿月同飛揚入去戲院睇戲~
又係勁多情侶,想點?
好快就開始!一開始阿月就捉住飛揚隻手遮咗住自己對眼!
都話咗阿月怕睇鬼片㗎啦~
成場戲睇到阿月唔唔聲~(乜佢真係有睇到咩?)
出到嚟仲話都唔係咁恐怖姐~(都冇睇到梗係唔恐怖啦~)
又要怕又要睇...
唔怕又睇嚟做乜?
又好似幾有道理喎...
飛揚都係買定飛先~聽日同欣欣嚟睇戲~
阿月睇咗啦~仲想劇透!
次次都係咁㗎!同男朋友睇完就搵飛揚開心Share!
唔透囉~行去睇精品~
講起有新人俾飛揚帶~原因原來係老闆孔龍話想開多Team~搞大佢喎~
吓?老闆喎?不嬲都唔似咁有大志...
唔知咁多啦~
所以阿月就隊咗飛揚出嚟帶新人~生生性性有得升做新Team嘅阿頭~
哦...冇問題嘅~
飛揚一路行一路睇阿月拎喺手嘅物品,都仲係揸唔定主意...
「喂你對我睇啲嘢好似好有興趣咁...但又皺晒眉咁嘅?」阿月拎住對情侶陶瓷公仔擺設喺飛揚面前Fing兩Fing~
『哦...冇~諗緊送咩生日禮物俾欣欣咋嘛~』都睇咗好耐...
靚嘅靚~得意嘅得意~精美嘅精美~但就好似...唔多啱心水咁...
「係喎~呢個月喎~幾時吖?」阿月放返低對情侶陶瓷公仔擺設。
『下個再下個禮拜五...』陶瓷公仔...總係覺得好易爛喎...
「哦~唔怪得你嗰日拎假啦~」阿月就繼續行~
『係吖...欣欣嗰日又唔使返學...諗住全日都陪佢㗎喇...』繼續邊行邊睇...
「係喎...唔記得咗幾歲添~」阿月又望兩望~
『嚟緊十六喇...』咁買咩好吖?
「哦~十六喇?食得喇喎~」阿月拎起碌棒喺手Fing兩Fing~
食...食得?!
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

『痴線!』咩食得呀?!

「咁大反應吖~」阿月Fing住碌棒,陰陰嘴笑~

『你講埋啲咁嘅嘢好難唔大反應囉!』俾阿月講一講...又諗返起今朝發夢俾欣欣騎住嚟Un...

「咩亂講姐?咁十六歲合法㗎啦嘛~」阿月拎住碌棒隊嚟隊去~

『合法就要食㗎喇?』阿月個腦真係...

「合法都唔食吖?」阿月又問返我~

『我肯定唔會囉!』

「邊個話俾你食姐?」

『你個冚家富貴你陰我?!』

「我邊有陰你姐~係你自己對號入座咋嘛~」阿月放返好碌棒之後,又繼續行~
『絕對係你陰我啦!唔係你講到咁,我會諗錯隔籬?!』我絕對唔會俾阿月知我夢見自己同欣欣搞!

真係絕對唔可以!俾阿月知都唔知會點...

「車~我講嘢不嬲都係咁㗎啦~係你Get唔到咋嘛~」阿月又一面唔關自己事咁嘅樣~

『明明就係你個腦壞!成日諗埋啲衰嘢!』阿月個腦就係因為壞晒!所以成日都諗埋啲奇怪嘢!

「咩衰嘢姐?話時話而家啲年青人咁早熟,話唔定一早就已經試過~」阿月又陰陰嘴笑~

『欣欣先唔會!』唔好講到欣欣咁Open...

「唔好話而家啦~我哋嗰陣都係啦~」阿月又繼續睇有咩精品得意~

『唔好將欣欣同嗰陣時嘅你去比!』欣欣先唔會好似你咁!
「咩我吖?我嗰陣都係拍拖咋咩~冇搞過㗎喎~」阿月一面無辜樣~

『係係係...你冰清玉潔...守身如玉...』怕鬼咗你...

「梗係~喂...使唔使皺晒眉吖?」阿月打量住我~

『唔係吖...真係諗唔到買咩禮物好吖...』睇咗咁耐都好似冇樣嘢啱咁...

「咁又唔係個個女仔都鍾意收禮物嘅~」阿月又好似冇所謂咁嘅樣~

『咁又唔係個個女仔都好似你咁唔鍾意收禮物嘅...』係你先咁奇怪㗎姐...

「講開收禮物...」阿月突然拉一拉我!「喂啱喇!上嚟幫我執埋啲禮物!」

『吓?』執禮物?執咩禮物?

「唔好吓啦~行啦!」

『喂...喂唔使咁急㗎嘛?!』
俾阿月拉住咁行,好快就返到嚟佢屋企。

一入到廳,都係以簡潔嘅裝修同裝飾擺設,仲放咗幾張名攝影師嘅作品(好似係)。

成間屋都好適合阿月嘅人物設定吖~

但當阿月拉我入到去佢間閨房...

『嘩搞咩吖?咁多公仔嘅?』我望住阿月張床上...勁多公仔...

一隻又一隻...並排放喺床邊...

其實我之前都上過嚟唔少次㗎喇~久唔久總係有啲機會上嚟喇~

阿月間房本來就同個廳都係一樣簡潔嘅~搞乜而家咁多公仔...又放滿晒嘢咁...雜亂無章咁...
「咪就係Ex送㗎囉...」阿月叉住條小蠻腰...一面無奈...

『贈你哈囉吉蒂那玩具~』我隨手拎起隻Hello Kitty~

「我都唔鍾意哈囉吉蒂嘅~」阿月一手搶走我手中嘅隻Hello Kitty~掉落個紙皮箱裡面~

『咁吖...茉莉香水囉~』我又隨手喺張梳妝檯上拎起支香水~

「我都唔用香水嘅~」阿月莞爾一笑,將支香水都放入紙皮箱~

『你的笑,卻是照舊和煦~』我情深深咁望實阿月~

阿月擰擰頭:「有冇人話你唱歌好難聽吖?」

『有吖~緊係有啦~你囉~』你成日都話我唱歌難聽㗎啦~
「咁你就唔好唱啦~」阿月就繼續執啲公仔落紙皮箱~

『唱歌唔使好聽嘅!唱得有感情就夠啦!』所以話阿月唔識嘢!

「你就係連感情都冇先死呢~」阿月無視我~繼續執~

『嘩!我咁都話冇感情吖?漏晒出嚟㗎喇喎!流到一地都係喇喎!』我唱歌有感情世界第一啦!

「收皮啦...陳飛揚...」阿月冇我咁好氣~

『喂你唔鍾意收禮物就叫你個Ex咪送啦...』多到呢...有冇位瞓㗎?

「講過啦...就係講咗佢都照送...覺得送嘢俾女朋友,佢就開心~幸福~快樂~」

『但你唔係要呢啲吖嘛~』

「所以咪唔夾囉~幫手執啦~」
『嘩你叫我幫手吖?一陣執錯啲要嘅嘢咁點算吖?』

「點會吖?你知㗎~你知邊啲嘢我係要~邊啲嘢我一見到就想掉㗎~」

『嗱講明先吖...掉錯咗唔關我事吖...』

「得啦~」

成日都話唔夾唔夾...唔夾就要散...係有個夾嘅喺你面前你唔揀姐...

落手落腳幫阿月執啲唔屬於佢嘅禮物~

都真係幾多...執極都仲有咁...

阿月個Ex都真係幾有心...一齊咗十日又六個鐘都可以送咁多嘢...

可惜吖~都唔啱阿月心水~全部心血就像那青春洪水~
執咗好耐...執到三四箱紙皮箱...總算俾我哋兩個夾手夾腳執好晒~

“啪啪”我拍拍對手,再望望阿月個書櫃:『×××HOLiC...TSUBASA翼...你啲漫畫都仲有Keep住~』

「你次次上嚟都咁講嘅?」阿月同我一齊望住佢個書櫃裡面啲書,「係咪想睇吖?話借俾你睇又話唔使~」

『咪搞~睇完真係變CLAMP~』阿月真係CLAMP迷喇㗎~

全部漫畫都係CLAMP~

CLAMP出得嘅都齊晒~

仲要收藏得鬼咁好~

「收皮啦...陳飛揚...」

『留在你漫畫書裡~』

「收皮啦...陳飛揚...」

『當初那美麗神仙伴侶~』

「收!皮!啦!陳!飛!揚!」

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Day 01-平凡生活] PART 04

同阿月一人拎住兩大箱紙皮箱,行到嚟同區內一間名為“Yebrella”店舖。

由外面嘅招牌...到裡面嘅裝修...都係以黑色同黃色為主。
已經將[Day 01-平凡生活] PART 03 Upload上Penana
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞